Antena Meniu Search
x

Video Unul din cele mai cunoscute filme lansate anul acesta, readus la viaţă într-un mod inedit, la Timișoara. Vizitatorii, fascinați

Flori, scene şi poveşti. La Timişoara, Festivalul Florilor întrece orice imaginaţie. Artiştii florişti au readus la viaţă scene din filmul "Dune" sau personaje din basme, cum ar fi Cenuşăreasa sau Frumoasa şi Bestia. Copiii au fost fascinaţi de atmosfera magică.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.05.2024 , 20:26

Cei mai buni florişti din România şi-au arătat măiestria la un festival în care au prins viaţă scenele şi personajele din poveştile preferate.

Dhaniel Nora – florist: Suntem într-o mică parte din cartea Dune a lui Frank Herbert.

Romanul ecranizat a devenit un adevărat fenomen și are milioane de fani în lume.

Vezi și

Dhaniel Nora – florist: Am încercat să facem o imagine a viermelui Shai Gulud din cartea Dune sau filmul Dune. Concepem toată lucrarea din pagini de carte cu lumânare.

Pe acelaşi subiect

La Timişoara, Festivalul Florilor întrece orice imaginaţie

Un alt artist s-a inspirat din mitologia nordică și a recreat un personaj care a făcut istorie inclusiv în filmul Piraţii din Caraibe: monstrul marin Kraken.

Andrei Mindea – florist: Avem aici 3 braţe, peste 6 metri lungime fiecare, peste 600 de kg de structură metalică. Am avut o echipă de 7 persoane cu care am lucrat.

Am schimbat povestea şi am ajuns la "Frumoasa şi Bestia". În ziua nunţii lor, acest cuplu a venit să facă fotografii unice pentru albumul foto.

Cuplu miri: Am auzit că se face frumos cu flori şi am venit să profităm de ocazie.

Evenimentul de la Timişoara poate fi vizitat încă două zile

Iulia Pop, reporter Observator: În povestea asta nu pot fi decât frumoasa, căci bestia încă nu s-a arătat. Doar pentru realizarea patului lui Belle din Beauty and the beast designerii florişti au folosit 300 de bujori, 100 de gerbera şi 3 kilograme de muşchi.

Podul florilor românești e un alt proiect special al festivalului.

Ioana nechifor, florist: Stăm pe un pod pe care l-am denumit biblioteca florală pentru că tematica festivalului sunt poveştile şi literatura universală. Avem producători care produc gerbera şi germini, mai calitative ca cele din Olanda.

Şi copiii au fost implicaţi şi au creat personaje fantastice.

Evenimentul de la Timişoara poate fi vizitat încă două zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Unul din cele mai cunoscute filme lansate anul acesta, readus la viaţă într-un mod inedit, la Timișoara. Vizitatorii, fascinați