Antena Meniu Search
x

Video "Mi se pare un preţ decent pentru asta". Câți bani scot din buzunare părinții elevilor pentru banchetul de sfârșit de an. Cel mai mult plătesc pe ținute

Vor un banchet ca în basme! Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor să se simtă ca Cenuşareasele la bal în seara petrecerilor de final de an şcolar. Rochiile, costumele, machiajul, coafura la salon, localul şi meniul costă mai ceva decât o nuntă. Părinţii fac calculele şi trag linie cu strângere de inimă: nota de plată ajunge, în medie, la 2.000 de lei. 

Anaida Glujdea
de Anaida Glujdea

la 17.05.2024 , 21:03

Dacă e bal, bal să fie. Alegerea rochiei pentru banchet e încă un examen complicat la final de an şcolar.

Alice Gheorghe, designer: Cele mai căutate rochii sunt cele încărcate. Accesorizate. Dantelă, broderie 3D, foarte multă broderie 3D, spate gol, trenă sau scurte în faţă.

Anaida Glujdea, reporter Observator: Culoarea anului 2024 este peach fuzz, sau piersică, iar această rochie redă întocmai delicateţea şi subtilitatea nuanţei fructului. Pentru materialele de calitate şi designul deosebit, trebuie să scoatem din buzunar.

Vezi și

Elevii cheltuie cel mai mult pe ținută și machiaj

Pe acelaşi subiect

Cine nu a găsit o ţinută pe plac, şi-a făcut rochia la comandă.

Elevă: Rochia am desenat-o eu pe tabletă şi este o rochie destul de simplă. O să fie neagră, materialul este voal, foarte mult nu o să fie. Până în 1000 de lei. Mi se pare un preţ ok, decent pentru asta.

Nci băieţii nu plătesc mai puţin pentru hainele din seara cea mare.

Elev: M-am pregătit pentru banchet. Cămaşă, pantaloni, pantofi, sacou. Mi le-am luat din magazin. Undeva la 1000 de lei, undeva pe acolo, complet. 

Pentru o zi perfectă, machiajul şi coafura perfecte sunt nenegociabile. Preţul pentru machiajul de eveniment la acest salon este de 320 de lei, iar pentru o coafură deosebită, plătim 300 de lei.

Programările la salon ar fi trebuit deja făcute. Tot din timp trebuie ales şi localul în care va avea loc banchetul.

Anaida Glujdea, reporter Observator: Pentru o petrecere de neuitat în această locaţie spectaculoasă din Capitală, preţul porneşte de la 400 de lei de persoană. În acesta sunt incluse atât preparatele culinare şi tortul personalizat, cât şi scenotehnica şi decorul. Pentru băuturile alcoolice, trebuie să mai adăugăm bugetului cel puţin 100 de lei.

Dacă tragem linie, părinţii vor avea cheltuieli serioase pentru banchetul copiilor. Vestimentaţia este în jur de 1.000 de lei, machiajul şi coafura costă în jur de 700 de lei, iar închirierea şi meniul la local înseamnă cel puţin 500 de lei în plus. În total, cheltuielile pentru petrecere ajung la 2.200 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » "Mi se pare un preţ decent pentru asta". Câți bani scot din buzunare părinții elevilor pentru banchetul de sfârșit de an. Cel mai mult plătesc pe ținute