Antena Meniu Search
x

Video Locul din inima Transilvaniei, încărcat de credinţă în aceste zile. Sute de mii de credincioşi catolici din întreaga lume l-au ales

Valuri de credincioşi catolici se revarsă spre inima Transilvaniei. Mii de pelerini au pornit spre Şumuleu Ciuc, la cea mai mare procesiune din Sud-Estul Europei, de Rusaliile Catolice. Oamenii vin cu trenurile, chiar şi din afara ţării, iar ultimii zeci de kilometri îi străbat la pas, într-o atmosferă de sărbătoare şi reculegere. 

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 20:40

Peste 700 de pelerini de toate vârstele s-au adunat încă de dimineaţă în faţa bisericii Sfânta Tereza din Odorheiu Secuiesc. Se pregătesc de primii paşi pe lungul drum de zeci de kilometri către Şumuleu. 

Pelerini: Ne pregătim sufleteşte ca să ajungem la Sfânta Maria Fecioară, pentru a ne încărca sufleteşte pentru anul viitor.

 - Mâine la ora 11 vom fi la Şumuleu şi de ani de zile bat acest drum, pentru a o întâlni pe Sf. Maria de la Şumuleu.

Vezi și

Locul din inima Transilvaniei încărcat de credinţă

Pe acelaşi subiect

Prima parte din traseu are 35 de kilometri, timp în care credincioşii se vor ruga şi vor intona cântece bisericeşti. După câteva ore de odihnă, vor străbate şi restul de 20 de kilometri, până la Mănăstirea Franciscană, unde se vor ruga la statuia Fecioarei Maria.

Pelerin: Sperăm că va fi un pelerinaj frumos şi toată lumea va primi liniştea sufletească pe drum şi va ajunge la Sf Maria cu gândurile bune.

300 de mii de pelerini sunt aşteptaţi din toate colţurile lumii să participe la procesiunea de mâine. 

La Gara din Arad, trenul care îi duce la Miercurea Ciuc pe credincioşii din Ungaria a fost primit cu mare fast.

Pelerin: - Sunt momente foarte emoţionante acum la Arad. Este foarte important să ştim că toţi suntem pelerini pe acest pământ şi aşa cum am reuşit să ne rugăm împreună, aşa ne va ocroti Sfânta Fecioară Maria, de sus, din ceruri.  

Ca în fiecare an, traficul pe căile de acces către locul pelerinajului va fi închis, iar pentru siguranţa credincioşilor sunt organizate acțiuni de monitorizare și gonire a urșilor din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Locul din inima Transilvaniei, încărcat de credinţă în aceste zile. Sute de mii de credincioşi catolici din întreaga lume l-au ales