Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr a stat 10 zile cu piciorul rupt, pentru că medicul ar fi fost certat cu anestezistul. "Refuză să intre în sala de operaţie cu el"

Caz revoltător la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia. Un bărbat cu piciorul rupt a fost ţinut zece zile în aşteptare, deşi avea nevoie urgentă de operaţie. Asta pentru că medicul care trebuia să facă intervenţia era certat cu anestezistul, acuză soţia pacientului. Managerul spitalului recunoaşte cu jumătate de gură conflictul dintre medici.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 17.05.2024 , 20:59

Calvarul pacientului de 32 de ani a început în prima zi de Paşte. S-a dezechilibrat în casă, iar în urma căzăturii şi-a rupt un picior.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgenţă Slobozia, iar medicul care l-a luat în primire i-a spus că trebuie să fie operat de urgenţă. Urgenţă e un fel de-a spune. Pacientul a stat 10 zile pe calmante, tot așteptând un loc în sala de operație.

Motivul amânării e halucinant.

Vezi și

Managerul spitalului spune că nu a fost loc

Pe acelaşi subiect

Soția pacientului: Doctorul a spus că anestezistul refuză să intre în sala de operație cu el. Am înțeles că medicul ortoped și medicul anestezist nu se înțeleg, au multe discuții în contradictoriu și din această cauză operația nu se poate desfășura.

Managerul spitalului spune că, pur şi simplu, nu a fost loc. Aici funcţionează singura secţie de Terapie Intensivă din judeţ şi este mereu plină. Iar pentru operaţii e disponibil un singur anestezist cu normă întreagă.

Liviu Patrichi, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Solobozia: Întotdeauna conflictele apar din cauza lipsei resurselor şi atunci este clar că problema medicului curant ortoped a fost că a avut o carenţă de comunicare cu colegii din ATI.

Liviu Patrichi, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Solobozia: Nu îl interesează dacă unitatea sanitară are sau nu disponibilă resursa de terapie intensivă.

Cazul va fi investigat şi de Colegiul Medicilor din Ialomiţa

După ce soţia bărbatului a făcut reclamaţie, pacientul a fost preluat de alt medic şi, într-un final, operat. Primul ortoped este anchetat acum de comisia de etică a spitalului.

Liviu Patrichi, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Solobozia: Era obligat şi deontologic şi profesional şi procedural să-i caute o soluţie pacientului, să ofere transferul într-o altă unitate medicală.

Cazul va fi investigat şi de Colegiul Medicilor din Ialomiţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Un tânăr a stat 10 zile cu piciorul rupt, pentru că medicul ar fi fost certat cu anestezistul. "Refuză să intre în sala de operaţie cu el"