Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Angajaţii Guvernului, în grevă japoneză. Cer salarii mărite cu 30%

Angajaţii Guvernului au intrat astăzi în grevă japoneză pentru că vor salarii mărite cu 30%. Este a doua zi la rând în care au întrerupt programul normal de lucru şi au ieşit în stradă. Se plâng că salariile nu le-au mai fost majorate de aproape 10 ani, dar premierul nu refuză să le mărească leafa. 

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 21:01

Acțiunea vine după ce angajații din aparatul de lucru al Guvernului au declanșat joi un protest spontan prin care au întrerup lucrul timp de o oră.

Au intrat în grevă japoneză

Ei spun că protestează deoarece premierul le-a refuzat creșterea cu 30% a salariului de bază pentru eliminarea inechității salariale față de alți angajați din administrația publică.

Vezi și

„Atragem atenţia că orice demers sau tentativă de intimidare a salariaţilor care participă la acest protest vor fi tratate de către organizaţia noastră cu maximă celeritate, vor fi sesizate toate instituţiile abilitate să protejeze dreptul constituţional al salariatului de a protesta, inclusiv instituţii europene”, se spune într-un comunicat de joi al Sindicatului angajaților din Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Angajaţii Guvernului, în grevă japoneză. Cer salarii mărite cu 30%