Antena Meniu Search
x

Video Ciprian Lupu, singurul pilot de raliu cu dizabilităţi din România, își spune povestea și cere ajutor pentru o familie nevoiașă

Adevăraţii eroi nu au vieţi perfecte, nu sunt feriţi de durere şi nici de înfrângeri. Sunt oameni care au trecut prin iad şi au ieşit de acolo mai buni, mai puternici, mai înţelepţi. Aşa este şi eroul nostru de astăzi. E campion la raliu şi supravieţuitorul unui accident care i-a schimbat viaţa. A acceptat să îşi spună povestea nu pentru el, ci pentru că vrea să ajute o familie nevoiaşă. 

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 20:04

Vezi și

Ciprian Lupu, un munte de determinare şi speranţă. ”Pentru mine nu există nu pot". Este singurul pilot de raliu cu dizabilităţi din România. Dovada clară că orice vis poate fi îndeplinit. Oricând. Indiferent de obstacole. 

Ciprian Lupu, pilot: ”Cine este Ciprian? Ciprian...multe lume spune că e o persoană încăpățânată. Lucrul care mă caracterizează, și de multe ori încerc eu să mă dezic de el, dar n-am cum, - este "utilizator de scaun rulant"

Viaţa i s-a schimbat la 18 ani, după un accident în vacanţă, la mare. Ultimul lucru la care s-a gândit atunci a fost că va deveni pilot de curse. 

Ciprian Lupu, pilot:Mi-a schimbat viața, m-a făcut mult mai aprig și mult mai încăpățânat în a face mult mai multe lucruri pe care nu le-aș fi făcut. Dacă nu mi se întâmpla lucrul acesta, eu nu cred că mă apucam de motorsport vreodată”.

Pe acelaşi subiect

Ciprian Lupu este singurul pilot de raliuri din România în scaun rulant

A reuşit să treacă peste prejudecăţi, a schimbat mentalităţi şi a făcut performanţă. Azi e campion naţional. 

Ciprian Lupu, pilot: ”Foarte multe persoane nici nu-și imaginează că cineva care folosește un scaun rulant pentru a se deplasa e în stare să conducă o mașină obişnuită, darămite să piloteze”.

A fost pasionat de mic de maşini, iar în perioada de recuperare motorsportul i-a fost vindecare. 

Ciprian Lupu, pilot: ”Primele ieșiri pe care le făceam din casă, după ce m-am întors din spital, erau acelea când mergeam pe marginea probelor că să mă uit chiar la actualii mei colegi de curse. În momentul în care m-am urcat în mașină și am început cursul de pilotaj sportiv, mi-am dat seama că nu stiu absolut nimic și am luat-o de la zero.  

Şi-a construit maşinile pentru curse cu ajutorul prietenilor, cu bani împrumutaţi de la bancă şi cu multe ore petrecute la garaj. 

Ciprian Lupu, pilot: ”Raliul e cea mai mare realizare a vieții pe care am avut-o. Mă ajuta să fac toate celelalte lucruri de zi cu zi și pentru ceilalți”. 

Ciprian Lupu cere ajutor pentru o familie cu venituri modeste

Mereu cu gândul la ceilalţi, Ciprian s-a angajat la o fundaţie pentru persoanele cu dizabilităţi. Şi ajută mai departe, pentru că doar aşa putem reuşi, oferind şi primind ajutor. 

Ciprian Lupu, pilot: Cu gesturi mici putem să ajungem departe. Mi-am îndreptat atenția către o familie care are niste condiții de trai destul de dificile, și sociale. În condițiile în care trăiesc, fac tot posibilul să le fie cât mai bine”. 

La ei s-a gândit şi pentru ei cere ajutor. O altă dorinţă a lui Ciprian este să organizeze o acţiune pentru utilizatorii de scaun rulat, să-i urce în maşina de curse, să poată simţi şi ei ce simte el când este la volan. În România lui Ciprian, în care totul se poate, motivaţia este cheia. 

Ciprian Lupu, pilot: ”România mea e țara din care nu aș pleca în momentul de față”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Ajut Eu » Ciprian Lupu, singurul pilot de raliu cu dizabilităţi din România, își spune povestea și cere ajutor pentru o familie nevoiașă