Antena Meniu Search
x

Video Loredana, lecţii de viaţă dintr-un scaun cu rotile: "Singurul lucru care ne aparţine cu adevărat este momentul actual"

Să accepţi orice durere cu recunoştinţa că trăieşti. E lecţia unei fete pe care viaţa a încercat-o crunt, dar care şi-a transformat fiecare luptă într-o victorie. Pe Loredana aţi cunoscut-o în campania Ajut Eu. Dintr-un scaun cu rotile, a demonstrat că nu există limite pentru un vis. Tocmai a absolvit masterul în Drept şi se pregăteşte să devină procuror. Acum are din nou nevoie de ajutor. Si unt convinsa ca multi dintre voi o vor ajuta pe site-ul ajuteu.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 22:52

Vezi și

Loredana: "Singurul lucru care ne aparţine cu adevărat este momentul actual". 

Sunt oameni care te fac să te întrebi de unde îşi iau puterea să îmbrăţişeze viaţa cu atâta curaj. Ce forţă supranaturală le ţine spiritul mai presus de suferinţa trupului. Aşa e Loredana, o fată care a învăţat să mulţumească pentru fiecare respiraţie. Oricât ar fi de dureroasă. 

"Trebuie să ne bucurăm de fiecare moment pe care ni-l oferă viaţa", mai spune Loredana. 

Pe Loredana am cunoscut-o în urmă cu doi ani. Era studentă în primul an la master, la Facultatea de Drept din Craiova. O minte sclipitoare, prizonieră într-un corp care n-o mai ascultă. Nu s-a născut aşa. O boală fără leac a imobilizat-o în adolescenţă într-un cărucior. De atunci, mama o completează în orice vis. 

Pe acelaşi subiect

"Ea e creierul şi eu sunt mâinile şi picioarele".  

Doi ani mai târziu, le-am găsit în aceeaşi cameră de cămin, unde locuiesc de câţiva ani. Loredana se pregăteşte acum pentru susţinerea dizertaţiei la master. "Răspunderea penală pentru infracţiuni de fals în materia actelor de urbanism". Studiu de caz are. 

Mama e neclintită lângă ea. Iar Loredana, ca întotdeauna,  spune că viaţa o face fericită. Chiar dacă boala avansează de la an la an. 

"Mă bucur de fiecare clipă. Mă bucur de fiecare lucru pe care îl fac. Mă bucur de fiecare om pe care îl întâlnesc". Ea zâmbeşte dimineaţa când se trezeşte. Primul lucru pe care îl face... ea zâmbeşte"

La finalul lunii, pentru Loredana se încheie un capitol. Cel mai frumos din viaţa ei. Dar terminarea facultăţii înseamnă şi începutul unui drum necunoscut. Cei 1.800 de lei din care trăiesc abia acoperă terapiile vitale.

Mama: "O locuinţă în Craiova e, pentru noi e de domeniul SF, la bănuţii noştri. E foarte, foarte, foarte mult". 

Un job e cel mai mare vis al Loredanei. Ştie că nu e imposibil. A trăit deja mici miracole în campania Ajut Eu, când oameni buni i-au oferit un cărucior performant, o speranţă în plus şi, mai presus de toate, o reîntâlnire la care nu îndrăznea să mai viseze. 

-El e Bogdan, este fratele Loredanei. Bogdan a venit din Italia.Şase ani de când nu s-au văzut. Asta înseamnă Ajut Eu, doamnelor şi domnilor. O familie reunită datorită vouă

Acum, de depinde iar de noi încotro va duce drumul Loredanei. Puteţi citi povestea ei pe platforma ajuteu.ro, locul unde oricine poate schimba vieţi. Şi unde a devenit cunoscută pentru prima oară cea mai frumoasă lecţie a Loredanei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Ajut Eu » Loredana, lecţii de viaţă dintr-un scaun cu rotile: "Singurul lucru care ne aparţine cu adevărat este momentul actual"