Antena Meniu Search
x

Video Doi profesori din Iaşi oferă meditaţii gratuite copiilor care vor să devină medici. Eleva lor, singura care a obţinut 10 la admitere. "Vreau să ajut oamenii"

Lecţie de omenie şi abia apoi de biologie. Este ceea ce le oferă doi profesori din Iaşi copiilor din medii defavorizate. De un deceniu, soţii Nedea le dau acestora meditaţii gratuite la biologie pentru a-i ajuta să se pregătească de admiterea la medicină.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.07.2021, 21:46

Vezi și

Mulţi dintre ei deja profesează, iar cadoul pentru cei 10 ani dedicaţi copiilor a fost o medie de 10 la admiterea la medicina, singura obţinută la Iaşi în acest an. Teodora este şi prima pe lista de admitere la medicină generala la Iaşi în acest an. Este singura care a reuşit să obţină nota maximă la cel mai greu şi important examen al vieţii sale. "Vreau să ajut oamenii, să ofer şi eu măcar puțin din ce am primit și nu e meserie mai frumoasa", a povestit Teodora Agrigoroaiei, studentă UMF

Visul şi l-a împlinit datorită soţilor Nedea, doi profesori de biologie, care în ultimul deceniu au ajutat gratuit zeci de copii fără posibilităţi materiale să se pregătească pentru admitere. "Nu mi-as fi permis, cu siguranta. A fost o oportunitate extraordinara pentru mine", a spus Teodora Agrigoroaiei, studentă.

Cei doi profesori oferă meditaţii gratuite celor ce doresc să devină medici

"Eu trebuia să fiu medic. Nu am avut posibilitati materiale nici eu nici soție și atunci am ajuns profesori, dar probabil Creatorul a vrut sa fim profesori să facem medici", a spus Mircea Nedea, profesor.

 65 de tineri sunt astăzi medici cu ajutor lor. Iar astăzi s-au strâns, din generaţii diferite, să le mulţumească pentru efortul lor. În ultimii 10 ani, soţii Nedea au făcut meditaţii gratuite cu peste 130 de elevi. Şi munca lor e abia la început căci nu au de gând să se oprească aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Doi profesori din Iaşi oferă meditaţii gratuite copiilor care vor să devină medici. Eleva lor, singura care a obţinut 10 la admitere. "Vreau să ajut oamenii"