Antena Meniu Search
x

Cum pot vota bucureștenii aflați în izolare? Nicușor Dan: Puteţi cere urnă mobilă astăzi sau mâine

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că sunt aproape 35.000 de persoane aflate în izolare sau carantină în Bucureşti. El a explicat şi procedura prin care acestea pot vota la alegerile parlamentare cu ajutorul urnei mobile.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 04.12.2020, 16:29

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, participă la o videoconferință cu mai mulți oficiali europeni.
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, participă la o videoconferință cu mai mulți oficiali europeni. - Facebook
  • Nicușor Dan explică cum pot vota bucureștenii aflați în izolare.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

„Dacă sunteţi carantinaţi sau izolaţi, puteţi cere urnă mobilă astăzi sau mâine, astfel:

- Fie în cursul zilei de ASTĂZI (vineri) la Biroul Electoral Municipal sau la Oficiile Electorale ale sectoarelor, prin e-mail, fax sau depunere fizică.

- Fie în cursul zilei de MÂINE (sâmbătă), doar între orele 18.00 şi 20.00, doar la secţia de vot şi doar prin depunere fizică. Trebuie să depuneţi o cerere şi dovada de carantinare sau de izolare.

Datele de contact (e-mail, fax, fizic) ale Biroului Electoral şi ale Oficiilor Electorale sunt aici: https://parlamentare2020.bec.ro/date-de-contact-ale-birourilor-electorale-de-circumscripţie/

- În cerere se menţionează «Subsemnatul/a ..., cu domiciliul ..., adresa de carantinare / izolare ..., CNP ..., solicit urnă mobilă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Ataşez dovada de carantinare/ izolare» şi eventual secţia de vot apreciată ca fiind cea mai apropiată.

Am avut în această dimineaţă o şedinţă de organizare cu reprezentanţii prefecturii şi ai primarilor de sector, astfel încât toate persoanele carantinate şi izolate să îşi poată exercită votul. Sunt aproximativ 35.000 pe persoane în această situaţie în Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan vineri pe Facebook. 

Cum şi unde votezi la alegerile parlamentare 2020

Alegerile parlamentare din 2020 sunt organizate în 6 decembrie. Excepție face votul din străinătate, care se desfășoară în două zile: 5 și 6 decembrie.

În țară sunt organizate 18.802 secții de votare, cărora li se adaugă 748 de secții din străinătate. Peste 40.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezenți la datorie în ziua votului.

Conform Autorităţii Electorale Permanente, numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 2 decembrie este de 18.191.396. Aceştia vor putea afla secţia de votare unde sunt arondaţi pe Registrulelectoral.ro.

Pentru a vedea acest lucru trebuie să introduceți următoarele date:

  • CNP - codul numeric personal
  • Numele de familie
  • Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Cum pot vota bucureștenii aflați în izolare? Nicușor Dan: Puteţi cere urnă mobilă astăzi sau mâine