Afacerea pornită de Florentina cu banii de la nuntă. La început, nici nu şi-a dat seama de potenţialul uriaş al ideii
Este sezonul lavandei, iar pentru poze care să facă furori pe reţelele de socializare, pentru mireasmă şi relaxare nu tebuie să mergem peste mări şi ţări. Un festival are loc lângă Tecuci. Aici, vizitatorii au trăit o zi de poveste, au făcut fotografii şi au încercat limonada sau fursecurile cu lavandă.
De Adrian Obreja la 18.06.2023, 21:00Nu suntem în regiunea Provence din Franţa, ci la noi în România, unde de şapte ani se ţine un festival dedicat lavandei - Purple Hill. "Un hectar de lavandă în mijlocul câmpului, lângă Tecuci. O mare de mov, să zic aşa, care atrage oamenii ca un magnet", arată Adrian Obreja, reporter Observator.
Evadare în lanul de lavandă
Zeci de oameni au venit din toate colţurile ţării pentru o poză spectaculoasă. "Super, super! Încantă ochiul! (n.r. Am venit din) Buzău special pentru asta. O sută de kilometri. E ceva frumos!", spun Cornel și Carmen, cuplu din Buzău. "(n.r. Venim) din Tecuci. Domnul e de la Iași. Special pentru weekendul ăsta. Foarte frumos. Anul trecut am ratat", mărturisesc Ramona și Teodor.
Pe reţelele de socializare, lanurile de lavandă fac senzaţie, iar turiştii profită din plin de decorul ideal pentru fotografii. O familie a venit în port tradiţional pentru o fotografie de colecţie. "Am urmărit pe Facebook şi este pentru prima dată când venim. Ne-am dorit foarte mult să ajungem, ca să putem să facem poze. Superb, superb, foarte frumos! Nemaipomenit!", spune mama.
- Poze spectaculoase în lanul de lavandă. "Insula" de un mov aprins se vede de departe, în mijlocul câmpului
- Cel mai mare festival al florilor a adus sute de vizitatori într-un parc din Capitală. De frumuseţea celor 13...
- Cel mai mare festival al florilor din România are loc la Bucureşti. Parcul unde vor putea fi admirate cele 13...
Afacerea deschisă de Florentina aici
Florentina a înfiinţat plantaţia, supărată că nu a găsit nicăieri în zonă lavandă să-și facă buchetul de mireasă. "Şi atunci, cu banii obţinuţi de la nuntă, am reuşit să înfiinţăm cultura. Ne bucurăm de mireasma ei în fiecare an", spune Florentina Cârcotă, proprietar.
Cultura s-a transformat uşor, uşor într-un business. "Am decis să facem aşa, o întrunire cu toţi prietenii şi să facă poze toţi odată în lavandă. Şi apoi cerere a fost, pentru că îşi doreau şi alţi oameni. Lavanda noastră exaltă de bucuria oamenilor care vin să ne viziteze", adaugă Florentina Cârcotă, proprietar.
Cei care vin în vizită, nu plătesc bilet. Pot cumpăra însă un buchet cu lavandă la plecare, care costă 20 de lei. În plus, primesc şi o limonadă cu sirop de lavandă şi fursecuri.