Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare festival al florilor a adus sute de vizitatori într-un parc din Capitală. De frumuseţea celor 13 grădini tematice s-au bucurat şi câteva mirese

Grădini ca o gură de Rai în Drumul Taberei. Cel mai mare festival al florilor a adus splendoare şi sute de vizitatori într-un parc din Capitală. 13 grădini tematice, în care sunt aranjate zeci de mii de flori şi plante, au fost dovada că... poate cu o floare nu se face primăvara, dar cu mii de flori poţi schimba un cartier într-o imensă galerie de flori.

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 21:01

Vezi și

Grădina romantică a atras cei mai mulţi vizitatori. Aranjamentele cu sute de trandafiri au fost decorul ideal pentru fotografiile perfecte, iar pianina a fost testată de o fetiţă pasionată de muzică.  

"Zona asta e foarte frumoasă şi are chiar şi pian, nu mă aşteptam.'' 

"Foarte frumoase, ceva de vis, ar trebui să fie mai des, tot oraşul să fi împânzit cu aşa ceva."

13 grădini tematice, cu zeci de mii de flori

Pe acelaşi subiect

Grădina ascunsă, grădina alpină sau cea terapeutică au uimit prin culori şi parfumuri. În grădina comunitară, cu răsaduri de roşii, castraveţi, ardei şi vinete, vizitatorii au primit sfaturi utile pentru a cultiva legume sănătoase. 

"Avem crăiţă, avem salvie, cimbrişor. Aceste plante repelente ne ajută să protejăm legumele, să nu mai folosim acele insecticide sau acele îngrăşăminte.

Dar ce faceţi dacă vă năpădesc melcii?

Tot ce înseamnă plantă aromatică de la mentă, busuioc, cimbru, alungă.''

De frumuseţea florilor s-au bucurat şi mai multe mirese care au vrut să aibă cadrul perfect pentru fotografiile de nuntă.

"Ne aşteptam să fie frumos şi de asta ma ales să venim aici. Ne simţim norocoşi.''

"Cum să fie, cu emoţii, ne bucurăm de ceea ce am găsit în parc aici ca aranjamente.''

"Mi-au plăcut zonele cu lavandă foarte mult pentru că au un miros foarte frumos.''

Amenajarea celor 600 de metri pătraţi de grădini tematice a fost făcută în trei zile. La ele au lucrat atât peisagişti de la primăria Sectorului 6, cât şi studenţi de la Facultatea de Arhitectură. 

Andrei Cherecheş, peisagist ADP Sector 6: Sunt în jur de 10.000 de ghivece de plante, de la arbuşti, flori, avem plante de rocărie, avem plante de câmp.

Pentru eveniment, Bulevardul Drumul Taberei este închis circulaţiei rutiere până duminică dimineaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cel mai mare festival al florilor a adus sute de vizitatori într-un parc din Capitală. De frumuseţea celor 13 grădini tematice s-au bucurat şi câteva mirese