Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cel mai mare festival al florilor din România are loc la Bucureşti. Parcul unde vor putea fi admirate cele 13 grădini tematice uluitoare

Cel mai mare festival al florilor din ţară va fi organizat în weekend în parcul Drumul Taberei din Bucureşti. Vor fi amenajate 13 grădini tematice cu mii de plante perene, flori, ierburi decorative şi arbori. Trei zile durează pregătirile. 

de Andreea Milea

la 06.06.2023 , 21:02

Grădini impresionante şi pline de culoare la fel ca cele realizate pentru mari festivaluri din Olanda, Dubai sau Marea Britanie vor fi reproduse în Capitală. Mii de flori, plante perene sau decorative şi zeci de arbori vor fi atent aşezaţi în 13 grădini tematice ce vor fi amenajate chiar în mijlocul parcului Drumul Taberei.  

Festivalul florilor din Drumul Taberei

"Aici va fi grădina romantică, cea care va stârni curiozitatea multor vizitatori şi mai ales îndrăgostiţilor. Aici vor fi plantaţi 250 de trandafiri pe lângă un balansoar, un foişor şi o pianină îmbrăcată în flori", arată Andreea Milea, reporter Observator. "Mi se pare foarte frumoasă ideea şi interesantă, mai ales că e o perioadă în care sunt în vacanţă copiii. Noi venim în fiecare zi, deci o să venim şi să admirăm exponatele", spune un român. 

Vezi și

Festivalul florilor se va întinde pe o suprafaţă de 550 de metri pătraţi. Vizitatorii vor trece şi printr o grădină cu legume: roşii, ardei, vinete sau castreveţi. "În grădina aromatică vom vedea 300 de plante de lavandă, rozmarin, cimbrişor, mentă dar şi alte 100 de plante perene frumos colorate. Tot aici vor fi montate şi mese şi scaune pentru relaxare", adaugă Andreea Milea, reporter Observator. 

Pe acelaşi subiect

"Vor conţine aproximativ 6.000, 8.000 de ghivece de flori. Este posibil să şi suplimentăm în funcţie de volumul florilor. Vom avea şi câteva exemplare de arţar japonez pentru că una dintre amenajări se va duce către tematica de japonez, de zen", a explicat Andrei Kerekeș, peisagist Primăria Sectorului 6.

De concept s-au ocupat studenţi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti, împreună cu horticultori şi peisagişti ai primăriei. "A durat aproximativ trei luni de zile, timp în care studenţii, îndrumaţi de cadrele didactice de la Facultatea de Urbanism, au reuşit să creioneze 10 grădini tematice. Fiecare dintre aceste grădini este unică în felul ei", spune Sorina Rusu, profesor Universitatea "Ion Mincu".

"Noi am încercat să gândim în afară de pete de culori şi plante un spaţiu care este animat de lumină şi cum se schimbă în fiecare moment al zilei. Amenajarea în sine este un mozaic. Ca şi palete de culori am ales să mergem pe galben, portocaliu, roşu, albastru şi alb ca să balansăm", arată un student. Festivalul florilor va fi deschis în acest weekend, de vineri până duminică. 

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Cel mai mare festival al florilor din România are loc la Bucureşti. Parcul unde vor putea fi admirate cele 13 grădini tematice uluitoare