Factură monstruoasă la energie primită de un cetățean din Ilfov: "Se urmărește falimentarea românilor"
Un cetățean s-a trezit cu o factură de aproape 22.000 de euro la energie. Cazul este semnalat de avocatul Adrian Cuculis, transmite Mediafax.
De Redactia Observator la 09.11.2022, 16:41"Dacă până acum vorbeam că cea mai mare factură la energie electrică era de 10.000 de euro și că acei consumatori aveau de făcut credit pentru plata ei, furnizorul de electricitate, în mod ilegal, face o regularizare din 2019 și emite o factură de 22,000 de euro. Este adevărat, nu pentru un apartament de 2 camere, însă așa ceva este garanția faptului că se urmărește falimentarea românilor", informează avocatul.
Factura este emisă pentru o adresă din Bragadiru, județul Ilfov, și reprezintă o perioadă de regularizare pentru martie 2019 - iulie 2021.
"O fi sau nu vârful / platoul sau vom vedea facturi și mai mari, asta rămâne de văzut. Cert este că litigiile în instanță se înmulțesc și magistrații se împuținează", adauvă Cuculis.
Guvernul încearcă să menţină un preţ maximal de 1 leu şi 30 de bani pe kWh
- Compensare la curent în funcţie de ce salariu are fiecare român. Noi schimbări în telenovela ordonanţei pe energie
- Cu ce modificări se vor trezi românii de la 1 ianuarie 2023. Tarife noi la curent şi fără plafonare la lemne
- Câţi bani economiseşti la factură dacă îţi pui panouri fotovoltaice. Statul îţi dă 20.000 de lei din cei...
După două luni de discuţii şi negocieri în coaliţia de guvernare, astăzi am putea afla cât vom plăti pentru electricitate de la 1 ianuarie. Reporterii Observator au aflat că va fi introdus un preţ maximal, pe care guvernul încearcă să îl ţină la un leu şi 30 de bani.
Schimbări vor fi însă la factura de la energie electrică. Liderii coaliţiei de guvernare vor ca de la 1 ianuarie să fie introdus un preţ maximal. Potrivit calculelor făcute de coaliţie, de la 1 ianuarie am putea avea un preţ maxim de 1,3 lei/kWh.
Asta înseamnă că cei care au acum contracte cu furnizorii cu un preţ mai mare de preţul maximal ar trebui să încheie noi contracte.
Nu vor fi schimbări pentru cei care au prevăzut în contract un preţ mai mic sau pentru cei care consumă până în 255 kWh/luna pentru ca, cel puţin până la finalul lunii august, se menţin plafoanele de 0,68 si 0,80 lei/kWh.
PSD vrea menţinerea plafonului de 1leu/kwh şi pentru IMM- uri, restul până la preţul din contract urmând să fie compensat de stat.