Antena Meniu Search
x

Anunţ pentru românii care nu au primit facturile la curent de câteva luni

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a cerut furnizorilor de electricitate să eşaloneze plăţile pentru persoanele care vor primi facturile la curent pe 4-5 luni de zile. Şi să nu adauge penalităţi pentru întârzierea plăţilor. Mai mulţi furnizori printre care Electrica Furnizare, dar şi Enel au anunţat au anunţat că vor emite cu întârziere facturile, din cauza schimbărilor legislative. Într-o reacţie pentru ANPC, Electrica Furnizare a explicat şi ce trebuie să facă clienţii pentru a beneficia de plata eşalonată atunci când într-o lună se vor trezi cu mai multe facturi de achitat. 

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 12:43

Anunţ pentru românii care nu au primit facturile la curent de luni de zile
Factură la curent - Observator

Ce soluţii au românii care se trezesc cu sumele nefacturate de luni bune, adunate, şi care depășesc bugetul și posibilitatea de a achita printr-o singură plată? Eşalonarea sau bani rezervaţi lunar pentru plata facturilor. Eşalonarea e însă la voia furnizorilor. Nu avem însă nicio lege care să oblige furnizorii să acorde eşalonarea sau să mărească perioada de timp în care se pot face plăţile. 

Ion Iordachescu, Comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a publicat pe pagina sa de Facebook primul răspuns primit de la Electrica Furnizare în cazul cererilor de eşalonare a plăţilor. Toți consumatorii care nu au primit factura de la Electrica de luni bune pot beneficia de eşalonare dacă depun cerere. 

"Având în vedere nevoia de implementare a noilor cerinţe impuse de reglemetările din domeniul energiei, precum OUG 118/2021, OUG 27/2022, respectiv OUG 119/2022, societatea noastră a procedat la blocarea repetată a procesului de facturare. Acest demers a condus la întârzieri mari în procesul de emitere a facturilor și implicit în cel de rezolvare a anomaliilor de facturare. După efectuarea tuturor modificărilor necesare în sistemul informatic, pe baza citirii transmise de către Operatorul de Distribuţie Energie Electrică România S.A., pe baza transmiterii indexului autocitit de client, şi a estimărilor aferente locurilor de consum fără citire, facturile se vor emite lunar. Vă informăm că pentru a veni în întâmpinarea clienţilor, Societatea Electrica Furnizare S.A le oferă acestora posibilitatea de plată eşalonată a facturilor pe care le vor primi în această perioadă. Eşalonarea se acordă în baza unei solicitări, care poate fi trimisă la adresa [email protected]." este mesajul transmis către ANPC de Electrica Furnizare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Anunţ pentru românii care nu au primit facturile la curent de câteva luni