Antena Meniu Search
x

Video Surse Observator: Guvernul încearcă să menţină un preţ maximal de 1 leu şi 30 de bani pe kwh

După două luni de discuţii şi negocieri în coaliţia de guvernare, mâine am putea afla cât vom plăti pentru electricitate de la 1 ianuarie. Reporterii Observator au aflat că va fi introdus un preţ maximal, pe care guvernul încearcă să îl ţină la un leu şi 30 de bani. 

de Larisa Bernaschi

la 08.11.2022, 20:36

Vezi și

Coaliţia de guvernare a renunţat sa majoreze baza de impozitare a locuinţelor ceea ce ar fi dus la majorarea impozitelor. Asta înseamnă că în teorie rămân la aceeaşi valoare, dacă Consiliile Locale nu le modifică.

Preţ maximal de 1.3 lei 

Schimbări vor fi însă la factura de la energie electrică. Liderii coaliţiei de guvernare vor ca de la 1 ianuarie să fie introdus un preţ maximal. Potrivit calculelor făcute de coaliţie, de la 1 ianuarie am putea avea un preţ maxim de 1,3 lei/kwh.

Asta înseamnă că cei care au acum contracte cu furnizorii cu un preţ mai mare de preţul maximal ar trebui să încheie noi contracte.

Nu vor fi schimbări pentru cei care au prevăzut în contract un preţ mai mic sau pentru cei care consumă până în 255kwh/luna pentru ca, cel puţin până la finalul lunii august, se menţin plafoanele de 0,68 si 0,80 lei/kwh.

PSD vrea menţinerea plafonului de 1leu/kwh şi pentru IMM- uri, restul până la preţul din contract urmând să fie compensat de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Surse Observator: Guvernul încearcă să menţină un preţ maximal de 1 leu şi 30 de bani pe kwh