Micii ar putea ajunge un moft pentru români. Preţurile la carnea autohtonă, din ce în ce mai mari
Micii româneşti ar putea fi făcuţi cu carne din import. Fermierii se sperie de noile taxe pe care guvernul vrea să le introducă de la 1 ianuarie. Deja opt din 10 kilograme de carne de porc vin din străinătate. Procentul se poate mări şi mai mult, ameninţă oamenii de afaceri.
De Redactia Observator la 29.09.2023, 21:03Românii mănâncă 20 de mii de tone de mici anual. Reţelele sunt diferite, pofta este aceeaşi.
Preţurile la carne, din ce în ce mai mari
Bărbat: Arată foarte bine şi au tot felul de delicatese la mici. Oricum, miroase! Nu poţi să treci pe lângă fără să nu vii. Carnea proaspătă, bună.
Carnea bună s-ar putea scumpi, însă. Guvernul a mărit taxele ca să acopere gaura din buget, iar mulţi fermieri se gândesc să mărească preţurile ca să nu iasă în pierdere.
- "Am avut foarte mult de suferit". Prima reacție a fostei iubite a lui Andre Bîrleanu, modelul care și-a bătut și...
- România, campioana Europei la numărul de morţi din cauza bolilor de inimă. Jumătate din cei care fac infarct au...
- Cel mai bogat om din Europa, anchetat pentru spălare de bani. Afacerile lui Bernard Arnault cu un oligarh rus
Cosmin Moldovan, producător de carne: Oricum, consumatorii sunt din ce în ce mai săraci şi mai creşte TVA-ul. 10% mai plătim impozit pe salarii şi clar vor fi nişte creşteri la carne şi preparate.
Femeie: Carnea de porc este destul de scumpă, mai luăm când e în promoţie.
Românii au început să consume mai puţină carne
Scumpirile provocate de inflaţie au dus deja la scăderea consumului de carne.
Andrei Capră, industria cărnii: Faţă de anul trecut, sigur. Cu toate scumpirile care au venit, avem o scădere de 20% faţă de anul trecut.
În condiţiile în care vor trebui să plătească şi impozit mărit pe profit, unii fermieri ar putea închide de tot afacerile. Asta înseamnă că vom mânca şi mai multă carne din import. Carnea de pasăre rămâne preferata românilor pentru că este cea mai ieftină.