"Supravieţuiesc cu doar 50 de lei pe săptămână." Explozia preţurilor la raft, transformată în experiment pe TikTok
Poţi trăi cu doar 50 de lei pe săptămână? Este provocarea momentului printre tineri, pe TikTok. Influencerii fac haz de necaz şi transformă explozia preţurilor într-un experiment care îi învaţă să fie chibzuiţi. Din păcate, pentru mulţi români experimentul e, de fapt, viaţa de zi cu zi.
De Redactia Observator la 18.03.2023, 21:28- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
"Supravieţuiesc cu doar 50 de lei pe săptămână." Este una dintre provocările momentului printre influencerii români. Un experiment dur prin care noua generaţie învaţă chibziunţa.
Mario, un TikToker cu peste 200 de mii de urmăritori, a dat startul trendului pe Internet.
Mario, influencer: Tu poţi să faci din acest lucru două feluri de mâncare. Faci supa, fierbi carnea în supă, iar mai apoi o poţi pune în cuptor, îţi mai fierbi nişte cartofi şi ai două feluri de mâncare.
Pentru mulţi români experimentul e, de fapt, viaţa de zi cu zi
- Câinele unei cercetătoare i-a întrerupt videoconferinţa cu 30.000 de participanţi, când a început să vomite...
- Noi probleme pentru TikTok în SUA. Platforma, investigată de FBI pentru că ar fi spionat mai mulți jurnaliști
- Britanicii care lucrează la stat, obligați să renunțe la TikTok pe telefoanele de muncă. Autoritățile se tem...
Provocarea de pe TikTok e ruptă de realitate pentru cei care fac cumpărături şi gătesc în mod frecvent pentru întreaga familie.
''Pe săptămână, în jur de 300, 350 de lei.
Oare v-aţi încadra la 50 de lei pe săptămână?
Nu ai cum, în ziua de azi, nu ai cum!''
''Trebuie să ştii să găteşti, că nu poţi să mânănci nici cartofi prăjiţi toată ziua.''
Pentru un regim echilibrat, nutriţioniştii ne recomandă să consumăm toate grupele de alimente şi să gătim mai mult.
Ioana Mesea, nutriţionist dietetician: E mai ieftin să cumpărăm un kilogram de făină decât foietaje, e mai puţin constisitor să cumpărăm căpşune vara, decât în mijlocul iernii şi, desigur, implică mai mult gătit acasă.
Datele Institutului Naţional de Statistică arata că cei mai mulţi bani ai românilor, peste 30% din buget, se duc pe mâncare.