Antena Meniu Search
x

Britanicii care lucrează la stat, obligați să renunțe la TikTok pe telefoanele de muncă. Autoritățile se tem pentru securitatea naţională

Marea Britanie a anunţat joi că va interzice aplicaţia TikTok pe telefoanele guvernamentale, cu efect imediat, o decizie care urmează măsurilor similare luate de alte ţări occidentale, care au interzis aplicaţia video chineză, din motive de securitate, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 17.03.2023, 07:10

Britanicii care lucrează la stat, obligați să renunțe la TikTok pe telefoanele de muncă
Britanicii care lucrează la stat, obligați să renunțe la TikTok pe telefoanele de muncă - Shutterstock

TikTok a devenit tot mai urmărită de către autorităţi, din cauza temerilor că datele utilizatorilor din aplicaţia deţinută de compania ByteDance din Beijing ar putea ajunge în posesia guvernului chinez, subminând interesele de securitate occidentale. ''Securitatea informaţiilor sensibile ale guvernului trebuie să fie pe primul loc, aşa că astăzi interzicem această aplicaţie pe dispozitivele guvernamentale''.

Utilizarea altor aplicaţii de extragere a datelor ''va fi ţinută sub control'', a declarat ministrul Cabinetului, Oliver Dowden, într-un comunicat. Guvernul britanic a cerut Centrului Naţional de Securitate Cibernetică să analizeze potenţiala vulnerabilitate a datelor guvernamentale din aplicaţiile de social media şi riscurile legate de modul în care informaţiile sensibile ar putea fi accesate şi utilizate.

Marile puteri se tem că TikTok amenință securitatea naţională

Statele Unite, Canada, Belgia şi Comisia Europeană au interzis deja aplicaţia de pe dispozitivele oficiale. ''Restrângerea utilizării TikTok pe dispozitivele guvernamentale este un pas prudent şi proporţional, după sfaturile experţilor noştri în securitate cibernetică'', a spus Dowden.

TikTok a spus că a fost dezamăgit de decizie şi a început deja să ia măsuri pentru a proteja în continuare datele utilizatorilor europeni. ''Credem că aceste interdicţii s-au bazat pe concepţii greşite fundamentale şi sunt determinate de o geopolitică mai largă, în care TikTok şi milioanele noştri de utilizatori din Marea Britanie nu joacă niciun rol'', a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri externe » Britanicii care lucrează la stat, obligați să renunțe la TikTok pe telefoanele de muncă. Autoritățile se tem pentru securitatea naţională