Alimentele din pieţe, bombe biologice pentru organism. Medicii avertizează cu privire la produsele care zac pe tarabe în bătaia soarelui
Alimentele din pieţe se coc sub valul de căldură. Comercianţii sunt mai interesaţi de profit decât de sănătatea clienţilor. Medicii atrag atenţia că la temperaturi caniculare, produsele ajung să fie adevărate bombe biologice pentru organism.
De Redactia Observator la 30.07.2024, 08:34Sudul ţării se topeşte din nou sub avertizările de caniculă. Termometrele au indicat 37 de grade Celsius.
În pieţe, fructele si legumele se coc pe tarabe. Şi produsele lactate se ''fierb'' în bătaia soarelui.
Alimente ţinute în soare, pe caniculă
Temperaturile ridicate ajută la dezvoltarea bacteriilor, iar alimentele pot deveni adevărate bombe biologice pentru organism.
- Adaosul comercial, plafonat pentru toate alimentele procesate în România. Măsura va dezechilibra întreaga...
- Ce mănâncă românii pe caniculă. Terasele din Centrul Vechi se întrec în aere condiţionate pentru a atrage...
- Milioane de români vor primi 250 de lei pe cardurile de alimente. Când intră banii
"Spre o intoxicaţie alimentară trebuie să ne ducă cu gândul temepratură, vărsături, dureri abdominale, greaţă, trebuie să fie atenţi copii, persoanele vârstnice, persoanele însărcinate pentru ca acestea au o sensibilitate mai crescută", spune Adelina Brînaru, nutriţionist.
Autorităţile ne asigură că pe perioada caniculei, se fac controale regulate în pieţe. Totuşi, recomandă clienţilor să fie atenti.
"Cel mai important este că noi trebuie să ne asigurăm că alimentele care nu sunt proprii pentru consum cauzate la expunerea la soare vor fi oprite definitiv", spune Ilarian Cosmin - Comsiar sef adjunct ANPC.
Doar luna trecută, în comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi de peste trei milioane de lei şi au oprit de la comercializare aproximativ patru tone de produse lactate.