Video Ce mănâncă românii pe caniculă. Terasele din Centrul Vechi se întrec în aere condiţionate pentru a atrage clienţi
Canicula taie pofta de mâncare a românilor! Când soarele arde cel mai tare, terasele din marile oraşe se golesc aproape de tot. Iar puţinii clienţi caută mâncăruri fresh şi băuturi fără alcool. Ca să îi răcorească, patronii folosesc ventilatoare cu apă şi aere condiţionate pentru exterior.
În mijlocul zilei, în centrul Capitalei, termometrele indică peste 35 de grade la umbră. Ca să atragă clienţi chiar şi pe vreme de caniculă, patronii puburilor din Centrul Vechi au dotat terasele cu ventilatoare cu apă, dar şi cu aere condiţionate. Acestea sunt şi cele mai pline în timpul prânzului, pe când terasele care sunt la soare şi au mai puţine dotări sunt goale.
Căldura a topit încasările din timpul zilei
Cei mai câştigaţi sunt proprietarii de terase în parc, pe malul apei sau cei care au spaţii interioare generoase. Chiar şi aşa, aglomerat devine doar seara.
"Seara este ponderea mult mai mare a clienţilor. E cu totul şi cu totul mult mai târziu faţă de zilele normale. Deja de la ora zece jumătate începe clientela să se adune. Avem o vegetaţie foarte bogată, cel puţin aici, pe terasă. În interior avem nişte ventilatoare şi nişte aparate cu aer rece", spune Laurenţiu Manea, şef de sală Bistro.
- Produsul pe care românii nu se înghesuie să-l cumpere. Deşi e de calitate superioară, comercianţii vând de...
- Alertă de vijelii puternice în toată ţara, până marţi noapte. 13 judeţe intră sub cod galben de vreme...
- Valul de căldură care topeşte vestul Europei va ajunge şi la noi. Şase oraşe din Italia, sub Cod roşu de...
Canicula taie pofta de mâncare a românilor
Nici preparatele grele şi nici băuturile cu mult alcool nu mai sunt în preferinţele românilor când e prea cald afară.
"Preferă să consume salate, paste, preparate mult mai uşoare, puţin mai fresh decât prăjeli sau ce coţine mult sos. Preferă pizzele mai simple, margherita sau cu rucola. Pe lângă faptul că le punem gheaţă în băuturi, unde ni se cere aducem şi foarte multă gheaţă separat", spune George Stanca, manager pizzerie.
Cine a vrut să evite atât căldura de afară, cât şi din bucătărie şi-a comandat acasă tot ce a avut nevoie.
"Sunt anumite produse pe care unele locaţii le-au scos în faţă /taie/ şi au făcut anumite oferte, pachete şi campanii pe care au putut să şi le desfăşoare într-o perioadă foarte călduroasă. Campaniile funcţionează, acum fiecare este conştient de perioada anului de concedii. Se vede în ultima perioadă, este destul de liber", spune Dragoş Panait, specialist în Horeca.
Românii cheltuie CG7 circa 20 de miliarde de lei în fiecare an, în cele cg7 2 aproximativ 40.000 de restaurante din toată ţara.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰