Cărțile care se vând ca pâinea caldă la Bookfest 2024: "Bărbaţii n-au fost lăsați la urmă"
Aglomeraţie şi oferte pentru toate gusturile la Salonul Internaţional de Carte, Bookfest 2024. Cele mai căutate cărţi sunt cele motivaţionale, iar noutatea este că există o nişă dedicată bărbaţilor. Biografiile şi operele unor autori celebri la nivel mondial sunt în topul preferinţelor. Cei care vor să-şi îmbogăţească biblioteca pot merge şi mâine la evenimentul de la Romexpo. Intrarea este liberă.
De Mădălina Chiţac la 01.06.2024, 20:04O mulţime de vizitatori, în căutarea cărţilor preferate. La modă printre cititori: cele motivaţionale şi de dezvoltare personală.
"Vârsta de mijloc caută răspunsuri la întrebări grele. Încearcă să-şi îmbunătăţească viaţa şi să-şi depăşească limitele şi să se autodezvolte. Încercăm să ajutăm pe toţi, publicând cărţi care oferă răspunsuri cât mai complete şi mai simple la întrebări cât mai complicate", a declarat Andrei Niculesc, director de editură.
Cărţile de dezvoltare pentru bărbaţi sunt în trend. Cuprind o literatură variată, cu teme precum acceptarea vulnerabilităţii, leadership şi spiritualitate.
"Sunt pe piaţă foarte multe cărţi dedicate femeilor. Dar ce e îmbucurător e că bărbaţii n-au fost lăsaţi la urmă. Şi iată că apar şi astfel de cărţi, cum este misiunea interioară a bărbatului. Vorbeşte despre rănile şi vindecarea bărbaţilor. Cartea asta vine şi face lumină în ceea ce priveşte înţelegerea rănilor emoţionale", a precizat Sorin Lucaci, de la departamentul PR al unei edituri.
- Bookfest 2024. Sute de expozanţi în prima zi a târgului de carte cu reduceri de până la 70%
- Aproape 900 de elevi din Suceava învaţă într-o şcoală la fel ca în Occident. Cum au scăpat copiii de povara...
- "M-am crucit şi m-am răscrucit!" Ciorbă rădăuţeană cu porcuşori de Guineea şi alte reţete de neimaginat,...
Cărţile cu autori celebri la nivel mondial şi biografiile se vând şi ele ca pâinea caldă
"Numărul 1 este noua carte a lui Stephan King, un volum de 12 povestiri. Urmat de Matt Haig pe care românii îl citesc şi îl iubesc foarte tare", a declarat Anda Robescu, PR manager editură.
"Disidentul, o carte extraordinară despre Alexei Navalnîi, care explică toată povestea din spate. Romanul de debut al marelui actor Michael Caine, care se vinde extraordinar de bine", a declarat Andrei Niculesc, director de editură.
11 milioane de români nu au citit nici măcar o carte, în 2023
Dacă privim interesul românilor pentru carte prin prisma unor astfel de târguri, unde în câteva zile vin zeci de mii de participanţi, am putea spune că acest interes este unul extrem de ridicat. Numai că statistica oficială nu arată asta. În ultimul an, 11 milioane de români nu au citit nici măcar o carte.
Printre motivele principale se numără faptul că nu au timp sau nu sunt interesați de lectură. 30% dintre cei care citesc alocă săptămânal cititului între 3 și 5 ore.
Sumele investite în cărţi sunt mici, comparativ cu alte ţări. 17% dintre români spun că alocă lunar sub 50 lei.