Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Se strică vremea în weekend. Urmează trei zile cu ploi torențiale și vânt puternic. Avertismentul meteorologilor

Se strică vremea chiar în weekend. Urmează trei zile cu ploi torenţiale şi vânt puternic. Vijeliile au început deja în vest, iar de mâine vor cuprinde aproape toată ţara - inundaţiile ameninţă Moldova, Muntenia şi Oltenia. După acest episod furtunos, meteorologii spun că octombrie va aduce temperaturi mai mari decât în mod normal. 

de Andreea Filip

la 04.10.2024 , 19:55

Dimineaţa a învălui în ceaţă estul ţării. La Bucureşti abia se mai vedeau clădirile. Ceaţa a adus, însă, mai multe probleme în Ilfov, unde şoferii au simţit că înaintează în orb. Trei maşini s-au ciocnit pe Autostrada 3, iar un şofer a ajuns în stare gravă la spital. Soarele a risipit, însă, repede ceaţa, iar în sud şi pe litoral, temperaturile le-au amintit localnicilor de vară. 

Vremea bună i-a scos pe turişti, dar şi pe constănţeni la o plimbare pe faleza cazinoului din Constanţa. Astăzi maximele sunt de până la 25 de grade Celsius. Briza îşi face simţită prezenţa, dar nu deranjează. La fel de cald va fi şi mâine.

Vremea se schimbă, însă, radical - din seara aceasta până duminică vin furtuni de cod galben. Ploile încep din vest şi se mută mâine în jumătatea de est. 29 de judeţe vor fi afectate.

Vezi și

"Acolo unde avem instabilitate atmosferică, vorbim deja de averse torenţiale, vorbim de descărcări electrice, vorbim de intensificări ale vântului, chiar căderi de grindină. Duminică, deja vorbim de vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă", a declarat Alina Şerban, meteorolog.

Pe acelaşi subiect

La sfârşitul săptămânii, temperaturile vor scădea şi cu 10 grade Celsius

De luni ploile vor bate în retragere şi temperaturile vor începe să crească. Soarele va deveni tot mai generos, iar de la mijlocul săptămânii viitoare vom avea din nou parte de temperaturi de vară, ce vor trece de 25 de grade Celsius. Vremea va rămâne uşor mai caldă faţă de cea normală şi în a doua jumătate a lunii octombrie. 

Conform statisticii meteorologilor, temperaturile ar trebui să ajungă la 20 de grade Celsius spre mijlocul lunii şi la 15 grade, spre final.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Vremea » Se strică vremea în weekend. Urmează trei zile cu ploi torențiale și vânt puternic. Avertismentul meteorologilor