Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Traseul de autobuz care durează şi 6 ore. Are 43 de staţii, 22 de km, iar uneori e şi gol

Societatea de transport Bucureşti a inventat maşina timpului pierdut. O cursă pe un traseu-mamut durează şase ore în zile cu trafic infernal. Autobuzele ajung să meargă goale kilometri întregi - călătorii exasperaţi coboară din ele şi o iau la pas. O echipă Observator a făcut ieri un experiment. A traversat Bucureştiul cu această linie, într-o călătorie transmisă pe TikTok.

de Andreea Milea

la 04.10.2024 , 19:49

Autobuzul 243, o rută STB care leagă sudul Capitalei de nordul oraşului.  Pe traseul de 22 de kilometri lungime, autobuzele fac 43 de opriri.

Autobuzul se aglomerează pe măsură ce înaintează spre mijlocul traseului. Se goleşte, însă, brusc, în zona Parcul Tei, înainte să ajungă în zona de nord. Acolo, bucureştenii evită autobuzele pentru că sunt prinse în blocaje infernale. 

Societatea de transport Bucureşti a inventat maşina timpului pierdut

Vezi și

Ajungem la capătul de linie din nordul Capitalei după o cursă de aproape două ore şi jumătate.

Pe acelaşi subiect

"La ora asta m-am încadrat în timp pentru că e încă liber. Cursa următoare va fi cea mai aglomerată. Lumea înjură că nu vine mașina la timp, când trebuie", spune șoferul de STB.

Plecăm spre celălalt capăt de linie după ora 16. Nu trec cinci minute şi ne blocăm într-o coloană de maşii. În acelaşi timp, pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, un şofer de pe linia-mamut 243 a abandonat lupta cu traficul.

Concluzia: un drum dus-întors cu autobuzul 243 durează şase ore la Bucureşti, cât ai face din Capitală până la Sibiu. Soluţia - benzi unice pentru mijloacele de transport în comun, spune Societea de Transport Bucureşti. Un 243 există şi la Londra. Double deckerul are 57 de staţii pe un traseu de 30 kilometri, iar o călătorie dus-întors durează cel mult trei ore.

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Traseul de autobuz care durează şi 6 ore. Are 43 de staţii, 22 de km, iar uneori e şi gol