Obiect luminos misterior, surprins pe cerul României. "Mingea de foc" a fost văzută în mai multe regiuni ale ţării. Explicaţia specialiştilor
Apariţie spectaculoasă pe cer, noaptea trecută. Un obiect strălucitor, asemănător unei mingi de foc, a fost vizibil în mai multe regiuni ale ţării noastre. Oamenii care au reuşit să-l surprindă nu au ştiut la ce se uită, dar au admirat fiecare secundă. Specialiştii au venit cu lămuriri - a fost vorba despre un meteor - un deşeu spaţial care nu ar fi aterizat pe pământ, ci doar a străbătut atmosfera.
De Redactia Observator la 26.08.2024, 08:58Ieşi, ieşi, că pică imediat. Uite, acolo!
Ăla e un meteorit.
La Timişoara, corpul ceresc luminos a fost surprins de un bărbat aflat la plimbare în parc. Fenomenul a fost urmărit şi admirat de locuitorii zonei, care au crezut că au de-a face cu un meteorit sau chiar cu o...cometă.
Mingea de foc a traversat cerul şi la Craiova
- Meteoritul care s-a prăbuşit în Berlin are peste 4 miliarde de ani. Localnicii s-au plâns că mirosea "a ouă...
- Imagini spectaculoase cu meteorul care a luminat în albastru cerul Spaniei. Explicaţia oamenilor de ştiinţă...
- Un meteorit s-a dezintegrat şi a luminat orbitor cerul nopţii, în Portugalia şi Spania. Imagini rare, de necrezut
- Gaură cu diametrul de 50 de centimetri, într-o maşină din Strasbourg. Poliţiştii şi pompierii cred că a fost...
Mingea de foc care a traversat cerul a fost vizibilă şi la Craiova, unde oamenii nu au stat pe gânduri şi au imortalizat fenomenul cu ajutorului telefoanelor.
Ia uite, acolo!
Ce-a fost asta?
Obiectul strălucitor s-a văzut şi la Vâlcea
La Vâlcea, obiectul straniu i-a pus pe jar pe localnici, care au încercat să desluşească misterul luminii de pe cer.
Fenomenul astronomic a fost vizibil şi lângă Piteşti, la Budeasa după ora 21, unde locuitorii au surprins momentul când obiectul luminează puternic cerul, apoi dispare după douăzeci de secunde. Specialiştii au însă o explicaţie.
Explicaţia specialiştilor
Adrian Şonca, Observatorul Astronomic Bucureşti: E normal să fie meteori pe cer. Nu e ceva de speriat. Nu ştim exact dacă a fost meteorit sau un obiect artificial lansat de oameni şi care a ajuns înapoi în atmosferă. Cred că a fost mai degrabă un fel de rest de satelit sau o rachetă, ceva mai metalic, aşa. E normal, sunt foarte mulţi sateliţi, sunt foarte multe resturi de rachete, rachetele care au lansat sateliţii.
Un astfel de fenomen astronomic nu poate fi prezis, motiv pentru care cei ce au surprins momentul chiar şi pentru câteva secunde se pot considera norocoşi. Asemenea legendei stelelor căzătoare, oamenii şi-au pus o dorinţă în speranţa că aceasta va fi îndeplinită de corpul ceresc.