Unde poţi face grătar de 1 Mai în Bucureşti. Cei care se duc în locuri neamenajate pot primi o amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei
O parte dintre bucureşteni au intrat deja în minivacanţa de 1 Mai. Iar primul lor gând e ...unde să facă grătarul. Cei care nu stau la casă, au zeci de spaţii special amenajate, atât în Capitală şi împrejurimi. Atenţie, în unele locuri nu avem voie să facem focul, ci doar să mâncăm ce am gătit acasă. Amenda poate depăşi 2000 de lei.
De Cristina Tănasă la 26.04.2024, 20:37Bucureştenii care rămân în oraş de 1 Mai caută, din timp, cel mai potrivit loc unde să se relaxeze. Sarcinile sunt împărţite deja în familii.
Unde poţi face grătar de 1 Mai în Bucureşti
Fată-reporter: Voi merge la ţară şi voi face grătar cu ai mei şi cu nişte prieteni. Tata şi prietenul fac cel mai bun.
- Dar femeile nu se descurcă?
- Au apărut grătarele de unică folosință sau cu aplicație pe smartphone. Grataragiii consacrați strâmbă din...
- Cum au profitat bucureştenii de cele aproape 30 de grade. Bulevardele din centrul Capitalei au fost pline: "Ne-a...
- S-a deschis sezonul de picnic la Brașov: Festin cu zeci de kilograme de mici și fripturi aromate
- Ba da! Păi, cine pregateste carnea pentru grătar? Nu femeile?
Bărbat: Gratar fac mereu, e ceva comun.
- Am văzut şi unele femei care fac mai bine decât bărbaţii.
Capitala şi împrejurimile ei au câteva locuri special amenajate cu grătare construite de autorităţi, altele permit aprinderea focului controlat cu grătar adus de acasă, iar în cele mai multe dintre parcuri e voie doar cu alimente gata preparate şi o pătură pentru picnic. Unele locuri închiriază grătare.
Alina Dogaru, reprezentant zonă agrement Cernica: Ei pot veni cu grătarul propriu neapărat să aibă picioare, iar dacă nu au un grătar în dotare, pot închiria un grătar și de la noi din incintă.
Zilele libere de 1 Mai sunt o bună ocazie pentru prieteni să se întâlnească şi să petreacă ziua întreagă.
Fată: La mine în familie barbaţii fac în general grătarul. Clar se descurcă mult mai bine.
Iar până e gata mâncarea e timp şi pentru puţină mişcare în aer liber.
Cristina Tănasă, reporter Observator: În pădurea Cernica, lângă zona special amenajată pentru grătare, se afla un loc de joacă pentru copii. Destinat activităților în aer liber. Se pot da cu tiroliana și pot face trasee în copaci, adaptate vârstei, dar și gradului de dificultate.
Cei care se duc în locuri neamenajate pot primi o amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei
Deşi sunt anunţate zile însorite, cei care sunt speriaţi de ploi pot căuta zonele de picnic prevăzute cu foișor. În apropierea locuinţelor, locurile sunt limitate, însă cei care nu vor să facă drumuri lungi au ocazia să iasă la grătar chiar lângă bloc.
Cristina Tănasă, reporter Observator: În parcurile din București, de exemplu, sunt grătare special construite, astfel că oamenii trebuie doar să-și aducă de acasă cărbuni și carne sau legume. În jur este suficient loc inclusiv pentru copii, care pot alerga în voie pe iarbă.
Cei care fac grătar în zone care nu sunt amenajate special pot primi o amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei. Cei care lăsa deşeuri riscă și ei amenzi de până la 500 de lei.