Antena Meniu Search
x

Video Au apărut grătarele de unică folosință sau cu aplicație pe smartphone. Grataragiii consacrați strâmbă din nas: "Generațiile astea sunt legate cam mult la tehnologie"

Grătarele românilor sunt pline de fumuri în prag de 1 Mai. Ultimele tendinţe, grătarul de unică folosinţă sau cel controlat din aplicaţie. Grataragii tradiţionali au alte gusturi şi merg pe varianta clasică care nu dă niciodată greş, grillul pe lemne şi cărbuni.  

Alin Stan
de Alin Stan

la 20.04.2024, 20:06

Vezi și

Grătarul perfect începe cu o vizită la magazin. În căutarea micului perfect, te poţi ajuta de acesorii şi ustensile care mai de care mai sofisticate. Iar, dacă vrei să nu-ţi baţi capul prea mult, există grătarul de unică folosinţă. 

  • Daniel Alecu, manager magazin de profil: Sunt nişte cutii care conţin atât cărbunii pe care trebuie să-i aprinzi, cât şi grătarul în sine, îl iei cu tine la picnic. Sunt foarte practice. 

Pentru că sună prea bine ca să fie adevărat, am vrut să vedem cât rezistă grătarul all inclusive.

  • Alin Stan, reporter Observator: Grătarul este aproape încins, ne pregătim să punem carnea. Să vedem cât durează să facem o caserolă de mici şi nişte cârnaţi. Prima tură de mici şi cârnaţi este gata în aproximativ 15 minute. Au trecut 30 de minute, am pus cel de-al doilea rând de mici și cârnați. Gratarul este încă încins, mai putem face un rând. 
Pe acelaşi subiect

În 15 minute carnea a fost gata. Dar mai putem pune încă două ture. Cărbunii ţin în jur de 50 de minute

Cei cărora nu le place să miroasă a fum după ce stau la grătar pot folosi lemne aromate. Sau pot controla carnea care sfârâie de la distanţă... din aplicaţii pe telefon. Un astfel de grill costă în jur de 4.000 de lei. 

  • Daniel Alecu, manager magazin de profil: Au apărut grătare care chiar se pot porni şi controla din aplicaţii, îți instalezi o aplicație și controlezi temperatura în funcţie de ce doreşti să găteşti pe el. De la tradiţionalii mici până la vită. 

Grataragii consacraţi strâmbă însă din nas la astfel de inovaţii. Spun că varianta clasică, pe lemne şi cărbuni, e sfântă.. 

  • Adrian Rebenciuc, proprietar terasă: Ne adaptăm vremurilor. Încercăm să preluăm și lucrurile astea noi, dar nici sa le dăm pe alea vechi deoparte. Poporul acesta a crescut pe tradiţii. Generaţiile astea care vin din urmă sunt legate cam mult la tehnologie şi poate încep să piardă din gusturile părinţilor lor. 

La cel mai mare retailer online, vânzările de grătare au crescut în 2024 cu mai bine de 100% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Au apărut grătarele de unică folosință sau cu aplicație pe smartphone. Grataragiii consacrați strâmbă din nas: "Generațiile astea sunt legate cam mult la tehnologie"