Antena LIVE

Curs valutar

Viaţa secretă a fiilor lui Vladimir Putin: Ivan și Vladimir nu există în bazele de date, au o armată de angajaţi şi locuiesc izolați

Grupul jurnalistic de anchete şi investigaţii Dossier (fondat de Mihail Hodorkovski) a aflat numele celor doi fii ai lui Vladimir Putin și Alina Kabaeva. Copiii locuiesc izolat într-o reședință din Valdai şi petrec puțin timp cu părinții lor. Sunt păziți de ofițeri FSO, au profesori străini, angajați printr-o reţea de clinici private, iar o verişoară a gimnastei Alina Kabaeva se prezintă drept mama băieților în faţa personalului care se ocupă de reşedinţă. 

De la 04.09.2024, 14:20
De la stânga la dreapta: fosta gimnastă Elena Grinevich, fiul ei, Alina Kabaev, asistenta ei, Anna Nazarova, verișoara Alinei Kabaeva, Olesia Fedina (2016) Dossier

Fiii lui Putin și Kabaeva se numesc Ivan și Vladimir şi s-au născut în 2015 și 2019. Numele celor doi copii de 8 şi 4 ani nu se află în bazele de date guvernamentale iar cei doi au documente sub acoperire, care sunt realizate în principal pentru ofițerii de informații și persoanele aflate sub protecția statului. Doar rudele lor cele mai apropiate le cunosc data nașterii, susţine Dossier.  Băieții își văd rar tatăl, nu merg la grădinițe publice sau private, sunt însoțiți în permanență de bone, tutori și antrenori care locuiesc la reşedinţa din Valdai şi care nu pot părăsi teritoriul unde locuiește familia.

Cum îi cheamă pe băieţii lui Putin şi ai Alinei Kabaeva

Dossier susţine că are zeci de fotografii cu fiul cel mare al lui Vladimir Putin, dar din motive etice nu publică fotografiile, precum și alte detalii care ar putea ajuta la identificarea copilului." Ivan Putin este minor și nu este responsabil pentru acțiunile părinților săi, iar aspectul său fizic nu este de interes public. Dar stilul de viață al copiilor președintelui prezintă interes deoarece este finanțat de stat și de prietenii lui Putin, adică de la buget". 

Dossier confirmă că Putin are doi băieţi cu Alina Kabaeva, nu trei copii aşa cum au relatat unele surse media în 2022. Zeci de oameni sunt implicați în viața de zi cu zi a familiei președintelui: șoferi, agenți de pază, profesori, bucătari, piloți, instructori, ospătari, asistenți și mulți alții. Dossier susţine că un astfel de angajat care îi vede adesea pe copiii lui Putin a acceptat să vorbească sub protecţia anonimatului. Relatările sale au fost verificate din surse deschise, inclusiv prin mesaje de pe rețelele de socializare, extrase de cont și baze de date guvernamentale, explică Dossier.

Pe acelaşi subiect

Însoțiți în permanență de bone, tutori și antrenori

Angajaţii care se ocupă de copiii lui Putin sunt recrutaţi cu ajutorul unei agenţii, English Nanny, care asigură personal pentru familiile bogate din Rusia. Potrivit unui anunţ postat recent era căutat un profesor de engleză pentru doi băieți de patru și opt ani cu cazare, o săptămână de lucru de cinci zile și un salariu de 7700 de euro pe lună.

Candidații sunt intervievați de un asistent al familiei şi sunt supuşi unui examen medical și la două săptămâni de carantină în stațiunea Igora din Leningrad sau imediat la reședința lui Putin din Valdai sau Soci. Profesorii străini sunt înregistrați prin-o rețea de clinici private, My Medical Center, care, printre altele, a tratat mercenari ai grupării Wagner și membri din conducerea Băncii Rossiya.

Din 2020, cel puțin 10 profesori străini au semnat contracte prin My Medical Center. În mod oficial, au oferit servicii de traducere. Rușii care lucrează cu copiii lui Putin și Kabaeva primesc salarii prin mai multe companii. Unul dintre profesorii lui Ivan și Vladimir Putin este un cetățean din Bosnia și Herțegovina, Sofia Bozic. Aceasta îi învață germană pe cei doi frați.

Alţi profesori sunt cetățeni din Africa de Sud, Noua Zeelandă și britanici. Copiii au inclusiv antrenori personali de înot și gimnastică. Ivan este antrenat chiar de un fost membru al echipei ruse de gimnastică, a cărui identitate nu a fost făcută publică. Din când în când, băiatul concurează la competiţii.

Angajaţii reședinței nu se întâlnesc cu părinții lui Ivan și Vladimir. Olesia Fedina, verișoara Alinei Kabaeva, se prezintă drept mama băieților. Familia petrece cea mai mare parte a anului în Valdai, unde sărbătorește și Anul Nou. Programul lor se schimbă puțin de la an la an. În vara lui 2023, copiii, împreună cu Kabaeva și un tutore, au călătorit cu iahtul în Golful Finlandei, iar Putin li s-a alăturat pentru scurt timp. 

Putin obişnuieşte să joace hochei cu fiul său mai mare iar pentru asta a fost construit un patinoar la Valdai. Uneori, Kabaeva vine să-i urmărească, dar se ascunde într-o boxă de sticlă opacă pentru a nu fi văzută sau fotografiată. Familia folosește un tren blindat, mai multe avioane și elicoptere, inclusiv un avion de afaceri Dassault Falcon 900LX deținut de Gazprom Avia.

Familia petrece cea mai mare parte a anului în Valdai, vine la Soci în februarie-martie și pleacă în călătorii pe un iaht în iulie-august. În august, copiii locuiesc în Crimeea iar toamna se mută la reședința din Soci "Bocharov Ruchei".

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

vladimir putin alina kabaeva copii
Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au aceste obiecte în mașină. Ce...
Fanatik.ro
Publicat 18.09.2024
Rușii sunt rugați să ajute și în pauzele de muncă la creșterea natalității
spotmedia.ro
Publicat 17.09.2024
Un oraș românesc seamănă izbitor cu Roma și Istanbul, fiind construit pe...
Gandul
Publicat 18.09.2024
Schimb de focuri în centrul Moscovei, lângă Kremlin. În atac sunt implicați...
Adevărul
Publicat 18.09.2024
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician...
A1
Publicat 16.09.2024
Horoscopul zilei de 19 septembrie 2024. Taurii trebuie să privească cu...
CaTine
Publicat 18.09.2024
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere...
spynews.ro
Publicat 18.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Ce ingrediente folosesc unguroaicele atunci când pun varză la murat, pentru a fi...
Click.ro
Publicat 18.09.2024
Ultimele mesaje transmise de submersibilul Titan au fost dezvăluite. Ce s-a...
Useit
Publicat 18.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Povestea gemenilor din Tg Jiu care au plecat de acasă și sunt de negăsit de...
Redacţia.ro
Publicat 18.09.2024
Ce arme țineau rușii în depozitul aruncat în aer de dronele ucrainene....
libertatea.ro
Publicat 18.09.2024
Lui Sean „Diddy” Combs i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune. Câți bani era...
ZU
Publicat 18.09.2024
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
Hello taste
Publicat 18.09.2024
Experiențe la fel de intense ca nașterea. Ce alte dureri se aseamănă și sunt...
Deparinti
Publicat 18.09.2024
Haos pe calea ferată, din cauza inundațiilor. Anunțul făcut de CFR, după ce...
ziare.com
Publicat 18.09.2024
Confesiunile dure ale actorului Erkan Petekkaya. În copilărie a fost dus la...
Happy
Publicat 18.09.2024
Cum acționează probioticele naturale din mâncarea fermentată. Varza murată...
Medicool
Publicat 18.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024