Antena Meniu Search
x

Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, este pe lista de sancțiuni propusă de UE. Americanii s-au temut s-o sancționeze

Alina Kabaeva, fosta gimnastă rusă despre care se zvoneşte că ar fi iubita lui Vladimir Putin, a fost inclusă în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni contra Rusiei, propus de UE, susţin două surse din domeniul diplomaţiei, citate de CNN.

de Redactia Observator

la 06.05.2022, 15:16

În această etapă, numele celor vizaţi de sancţiuni pot fi eliminate sau adăugate la discreția statelor membre, a spus o sursă din cadrul Comisiei Europene. UE nu adoptat oficial propunerea, dar în prezent are loc la Bruxelles o reuniune a ambasadorilor UE în care se poate ajunge la un consens. ”Au loc discuții. Nu este uşor, dar trebuie să așteptăm și să vedem”, a spus una dintre sursele diplomatice.

Zvonurile dintre Alina Kabaeva (38 de ani) şi Vladimir Putin (69 de ani) au început să circule în urmă cu mai bine de un deceniu. Putin a negat în mod oficial că are o relație cu ea.

Americanii s-au temut să o sancționeze pe Kabaeva în aprilie

În luna aprilie, Wall Street Journal a scris că oficialii americani au dezbătut dacă să impună sau nu sancțiuni Alinei Kabaeva, gimnastă medalită cu aur olimpic, și au ezitat. S-ar fi temut că o astfel de decizie ar putea escalada tensiunile și mai mult, deoarece poate fi considerată ca o lovitură personală extremă pentru Putin. Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, se numără printre persoanele incluse în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni propus de UE. 

Pe acelaşi subiect

Liderul de la Kremlin şi Alina Kabaeva, de origine uzbekă, s-ar fi cunoscut la începutul anilor 2000. În 2014, Putin i-a  încredințat fostei gimnaste conducerea celui mai important trust media din Rusia. Grupul Național Media, prin care Kremlinul își difuzează propaganda, include posturile de televiziune REN-TV, Pervîi Kana și publicațiile Izvestia și Tvoi Den.

Cine este Alina Kabaeva și ce legătură are cu Vladimir Putin. Primul ziar rus care a scris despre ei a fost închis

În aprilie 2008, publicația Moskovsky Korrespondent a fost prima care a ”încălcat omerta” și a scris că fosta campioană olimpică este logodită cu președintele rus Vladimir Putin. Povestea a fost infirmată și ziarul, deținut de oligarhul Aleksandr Lebedev, a fost închis, potrivit NYT. În anii următori, statutul relației dintre Kabaeva și Putin a devenit subiect tabu în Rusia, despre care presa a evitat să scrie.

Potrivit NYT, era mai ușor pentru presa rusă să scrie despre probleme delicate de siguranță națională decât despre familia lui Putin. 

În iulie 2013, Kabaeva susținea că nu are copii. În martie 2015, presa occidentală a scris că Alina Kabaeva a născut la o clinică exclusivistă din Ticino, Elveția. În acea perioadă, Putin nu mai apăruse în public de o săptămână iar în presa internă și externă s-a declanșat o avalanșă de speculații unde ar putea fi liderul rus, una dintre variante fiind că asista la naștere. Peskov a negat informația.

În 2019, Kabaeva ar fi născut din nou la maternitatea Kulakov din Moscova. Ziarul elvețian SonntagsZeitung a dezvăluit recent că un medic ginecolog elvețian de origine rusă a asistat la ambele nașteri, că prima din 2015 a fost a unui băiat și a doua din 2019 a fost a unui alt băiat, ambii sunt fiii lui Putin.

Alina Kabaeva este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2000, cu aur patru ani mai târziu, la Atena, de două ori campioană a lumii, de cinci ori campioană a Eurpei. Kabaeva este supranumită ”cea mai flexibilă femeie din Rusia”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, este pe lista de sancțiuni propusă de UE. Americanii s-au temut s-o sancționeze