Meniu
Search
x

Alina Kabaeva nu este nici amanta, nici soţia secretă a lui Vladimir Putin, susține Ilia Ponomariov. ”Ea joacă un rol de faţadă, de acoperire”

Fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică, Alina Kabaeva, nu este nici amanta şi nici soţia (secretă) a preşedintelui rus Vladimir Putin, astfel cei doi nu sunt un cuplu şi nu au copii împreună, despre care s-a tot speculat ani în şir, îndeosebi după invazia Rusiei în Ucraina, susţine fostul deputat în Duma de Stat, Ilia Ponomariov, într-un interviu acordat în ajun cunoscutului jurnalist ucrainean Dmitri Gordon, relatează agenţia de presă Unian, citată de Agerpres

De Redactia Observator la 10.08.2022, 15:04

Kabaeva are copii, dar ei nu sunt ai lui Putin, insistă Ponomariov, refuzând să divulge cine este tatăl copiilor fostei gimnaste despre care s-a spus mult timp că ar fi amanta preşedintelui rus.

Ilia Ponomariov a fost singurul membru al Dumei de Stat din Rusia care a votat împotriva anexării Crimeii de către Moscova în 2014. El trăieşte de mulţi ani la Kiev, iar de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina s-a înrolat în forţele ucrainene de apărare teritorială.

"În orice caz, cred că Kabaeva este o operaţiune de acoperire. Am multe dovezi că ea nu îi este niciun fel de soţie. Şi cred că copiii pe care îi are nu sunt copiii lui Putin. Îndeplineşte o anumită sarcină importantă. Desigur, ea cu Putin sunt ceea ce se spune ”prieteni buni”, dar ea joacă un rol de faţadă, de acoperire", a declarat Ponomariov în interviul acordat lui Dmitri Gordon.

Deşi afirmă de la bun început că informaţia că fosta gimnastă ar fi amanta lui Putin a fost râspândită chiar de Kremlin, materialul publicat de Moskovski Komsomoleţ în 2008 pe această temă l-a iritat într-atât de mult pe Putin, încât ziarul a fost închis. Faptul că a publicația a fost închisă din această cauză este tot o speculație. 

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, fostul deputat susţine că îi cunoaşte personal pe cei care stau în spatele poveştii respective, iar pentru Aleksandr Lebedev, patronul ziarului, tabloidul nu era un proiect rentabil şi articolul cu Kabaeva i-a servit practic drept un pretext pentru a-l închide.

Potrivit lui, Serghei Iastrjembski, fostul secretar de presă al defunctului preşedinte Boris Elţin, ar fi fost cel care a supervizat "diseminarea poveştii cu amanta lui Putin".

"După aceea, i s-a permis să plece. Trăieşte acum în Italia, se bucură de viaţă. Dar difuzarea informaţiilor despre Kabaeva a fost proiectul său major, pe care l-a făcut înainte de a pleca", a mai spus Ponomariov.

Dar chiar şi aşa, Alina Kabaeva face parte din cercul de fideli ai preşedintelui rus. În prezent, ea prezidează grupul de stat National Media, care controlează mai multe posturi de televiziune. Ca apropiată a preşedintelui rus, cu un presupus rol important în ascunderea averii personale a lui Putin în străinătate, Alina Kabaeva a fost inclusă pe lista cu sancţiuni a UE, SUA şi Marii Britanii în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

Pe lista cu sancţiuni occidentale a fost inclusă şi fosta soţie a lui Putin, Liudmila, în prezent Oceretnaia, de care preşedintele rus a divorţat oficial în 2013.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Alina Kabaeva nu este nici amanta, nici soţia secretă a lui Vladimir Putin, susține Ilia Ponomariov. ”Ea joacă un rol de faţadă, de acoperire”