Antena LIVE

Curs valutar

Video

Afacerea inedită pornită de Adriana după ce s-a întors din Spania. Oferă experienţe inspirate din legende într-un domeniu foarte puţin exploatat de români

După mulţi ani în care a făcut turism în Spania, o tânără din Gorj a simţit că o experienţă culinară inedită e ceea ce le lipseşte vizitatorilor. S-a documentat şi a făcut platouri cu personalitate. Aşa a aflat că Brâncuşi, de exemplu, obişnuia să-şi primească oaspeţii la atelierul din Paris cu mâncare tradiţională "ca la Gorj".

De la 21.04.2024, 16:22

Adriana Staicu, specialist în turism: Aici avem tarta de praz care face parte din meniul Legenda lui Zamolxis. Coastele de porc fac parte din mediul Dincă Schileru și are un sos de ceapă tăiată julien cu un sos de vin alb.

Adriana a studiat turismul în Spania

Ea este Adriana, o tânără, care şi-a dorit cu ardoare să urmeze o carieră în domeniul turismului. Şi a reuşit. A mers în Sevilla, în Spania, şi a studiat o facultate de profil, acolo unde a fost ani buni consultant de în turism.

Adriana Staicu, specialist în turism: Ei au o cultură foarte bogată în ce privește arta culinară. Pentru ei, e o artă tot ce ține de gătit și mâncare. Nu există să meargă într-un loc şi să nu mănânce.

Pe acelaşi subiect

Acum s-a întors în Gorj, iar visul ei e să dezvolte turismul la ea acasă. Pune accent pe o latură puțin exploatată: turismul gastronomic.

Tânăra oferă experienţe unice turiştilor care trec prin Gorj

Adriana Staicu, specialist în turism: Ideea a pornit de la faptul că întâlneam foarte mulți turiști care veneau în Gorj și plecau cu experiența de a mânca o pizza. Am încercat să evit lucrul acesta având în vedere că am călătorit prin foarte multe țări și am văzut că era foarte important ca oamenii să plece cu o experiență plăcută.

Așa că s-a documentat, a citit despre gorjenii remarcabili de altădată și despre legendele care s-au țesut în jurul unor obiective turistice și așa a luat naștere meniul cu personalitate.

Adriana Staicu, specialist în turism: Constantin Brâncuși era foarte simplu, iar la Paris îi plăcea foarte mult să-și primească oaspeții, inclusiv pe cei străini, cu mâncare tradițională din Gorj. Varza murată cu boia, puiul prăjit cu mujdei de usturoi oltenesc, îl avem aici, iar lângă adăuga brânză, ouă sau nelipsita mămăliguță.

Meniurile inspirate de gusturile personalităţilor din Gorj vor fi disponibile pentru pensiunile din judeţ

Zeu Zamolxe ar fi avut ca preferinţe culinare tarta cu praz, ciuperci și spanac sau ciorba oltenească. Lui Tudor Vladimirescu i-ar fi plăcut salata de bob, iar Ecaterina Teodoroiu, eroina de la Jiu, prefera cartofii copți, roșiile umplute și, la ceas de sărbătoare, puiul la cuptor cu unt.

Adriana Staicu, specialist în turism: Erau oameni foarte simpli. Carnea nu făcea parte din meniul lor de zi cu zi. Mămăliga a apărut puțin mai târziu. de obicei, făceau pâine pe jar.

Lista cu felurile de mâncare inspirate din cărțile de istorie ori din legendele locale va fi pusă la dispoziția pensiunilor din județ, care vor dori ceva inedit pentru turiști. Rețetele nu sunt deloc complicate și vin la pachet și cu câteva secrete ale vremii.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

afacere spania gorj meniu preparate
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Dispar două zboruri din București către două mari orașe europene. Companiile...
Fanatik.ro
Publicat 07.09.2024
Cum să trăiești mai mult și mai bine: dormi în weekend!
spotmedia.ro
Publicat 07.09.2024
Varză tocată la borcan. Cei 7 pași de aur pe care să îi urmezi pentru ca...
Gandul
Publicat 07.09.2024
Ce limbă vorbeau românii în Evul Mediu. Cum își spuneau în vremea lui...
Adevărul
Publicat 07.09.2024
E posibil să faci amor dacă ești un astronaut în spațiu? O Întrebare despre...
A1
Publicat 07.09.2024
Horoscopul zilei de 8 septembrie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-și...
CaTine
Publicat 07.09.2024
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu...
spynews.ro
Publicat 07.09.2024
Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească. Concluzia...
GSP
Publicat 07.09.2024
Clădirea impunătoare construită la dorința lui Nicolae Ceaușescu care a ajuns...
Click.ro
Publicat 06.09.2024
Experții au dezvăluit secretul dunelor de nisip sub formă de stea. Ce se...
Useit
Publicat 07.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Cine este românca care ar fi fost ucisă în atacul armat din SUA. Preda...
Redacţia.ro
Publicat 05.09.2024
SUA avertizează: „O escaladare dramatică”. Rusia a primit rachete balistice...
libertatea.ro
Publicat 07.09.2024
Divorțul dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck ar putea „deveni urât” din...
ZU
Publicat 07.09.2024
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Hello taste
Publicat 07.09.2024
Ce să faci când copilul nu vrea la școală. Sfaturile specialiștilor
Deparinti
Publicat 07.09.2024
Mai poate continua Ciucă strategia „ostașului în slujba...
ziare.com
Publicat 07.09.2024
Angélica Rivera și José Alberto Castro apar din nou împreună. Au fost...
Happy
Publicat 06.09.2024
Intoxicația cu paracetamol: cum o recunoști și cum se tratează
Medicool
Publicat 07.09.2024
Reacţia incredibilă a lui Dan Şucu pentru Gigi Becali, când şi-a dat seama...
orangesport.ro
Publicat 03.09.2024