Antena LIVE

Curs valutar

Video

Afacerea inedită pornită de Adriana după ce s-a întors din Spania. Oferă experienţe inspirate din legende într-un domeniu foarte puţin exploatat de români

După mulţi ani în care a făcut turism în Spania, o tânără din Gorj a simţit că o experienţă culinară inedită e ceea ce le lipseşte vizitatorilor. S-a documentat şi a făcut platouri cu personalitate. Aşa a aflat că Brâncuşi, de exemplu, obişnuia să-şi primească oaspeţii la atelierul din Paris cu mâncare tradiţională "ca la Gorj".

De la 21.04.2024, 16:22
WhatsApp
Vezi și:

Adriana Staicu, specialist în turism: Aici avem tarta de praz care face parte din meniul Legenda lui Zamolxis. Coastele de porc fac parte din mediul Dincă Schileru și are un sos de ceapă tăiată julien cu un sos de vin alb.

Adriana a studiat turismul în Spania

Ea este Adriana, o tânără, care şi-a dorit cu ardoare să urmeze o carieră în domeniul turismului. Şi a reuşit. A mers în Sevilla, în Spania, şi a studiat o facultate de profil, acolo unde a fost ani buni consultant de în turism.

Adriana Staicu, specialist în turism: Ei au o cultură foarte bogată în ce privește arta culinară. Pentru ei, e o artă tot ce ține de gătit și mâncare. Nu există să meargă într-un loc şi să nu mănânce.

Pe acelaşi subiect

Acum s-a întors în Gorj, iar visul ei e să dezvolte turismul la ea acasă. Pune accent pe o latură puțin exploatată: turismul gastronomic.

Tânăra oferă experienţe unice turiştilor care trec prin Gorj

Adriana Staicu, specialist în turism: Ideea a pornit de la faptul că întâlneam foarte mulți turiști care veneau în Gorj și plecau cu experiența de a mânca o pizza. Am încercat să evit lucrul acesta având în vedere că am călătorit prin foarte multe țări și am văzut că era foarte important ca oamenii să plece cu o experiență plăcută.

Așa că s-a documentat, a citit despre gorjenii remarcabili de altădată și despre legendele care s-au țesut în jurul unor obiective turistice și așa a luat naștere meniul cu personalitate.

Adriana Staicu, specialist în turism: Constantin Brâncuși era foarte simplu, iar la Paris îi plăcea foarte mult să-și primească oaspeții, inclusiv pe cei străini, cu mâncare tradițională din Gorj. Varza murată cu boia, puiul prăjit cu mujdei de usturoi oltenesc, îl avem aici, iar lângă adăuga brânză, ouă sau nelipsita mămăliguță.

Meniurile inspirate de gusturile personalităţilor din Gorj vor fi disponibile pentru pensiunile din judeţ

Zeu Zamolxe ar fi avut ca preferinţe culinare tarta cu praz, ciuperci și spanac sau ciorba oltenească. Lui Tudor Vladimirescu i-ar fi plăcut salata de bob, iar Ecaterina Teodoroiu, eroina de la Jiu, prefera cartofii copți, roșiile umplute și, la ceas de sărbătoare, puiul la cuptor cu unt.

Adriana Staicu, specialist în turism: Erau oameni foarte simpli. Carnea nu făcea parte din meniul lor de zi cu zi. Mămăliga a apărut puțin mai târziu. de obicei, făceau pâine pe jar.

Lista cu felurile de mâncare inspirate din cărțile de istorie ori din legendele locale va fi pusă la dispoziția pensiunilor din județ, care vor dori ceva inedit pentru turiști. Rețetele nu sunt deloc complicate și vin la pachet și cu câteva secrete ale vremii.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

afacere spania gorj meniu preparate
Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Leguma din România pentru care străinii ar putea sta la coadă. A fost...
Fanatik.ro
Publicat 23.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Cum vede alegerile MEDICUL român din Franța DECORAT de Macron. ”Țara...
Gandul
Publicat 23.11.2024
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din...
Adevărul
Publicat 23.11.2024
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat...
A1
Publicat 22.11.2024
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă...
CaTine
Publicat 23.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de...
Useit
Publicat 23.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Cine a ucis-o pe Cristina? Dosarul de crimă în care e implicat fiul unui...
libertatea.ro
Publicat 23.11.2024
Lady Gaga va lansa albumul „LG7” în 2025. Prima piesă de pe acest proiect...
ZU
Publicat 23.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria...
Deparinti
Publicat 23.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta...
Medicool
Publicat 23.11.2024