Antena Meniu Search
x

Video Peisaj de o frumuseţe rară la cota 2.000, în vârful Păpuşa. Priveliştea a lăsat turiştii fără suflare: "E altceva"

Primăvara şi-a intrat în drepturi chiar şi la cota 1.800. Turiştii care au vrut să se bucure de vremea frumoasă au putut s-o facă în judeţul Gorj, acolo unde o drumeţie pe potecile de munte a fost o adevărată oază de relaxare. În schimb, cei care nu sunt adepţii mişcării, s-au mulţumit să admire peisajele de o frumuseţe rară, în care pajiştile pline de brânduşe au fost vedetele decorului de poveste.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.04.2024, 08:25

Vezi și

Vremea frumoasă a fost cea mai bună invitaţie la mişcare în aer liber, weekendul acesta. Iar cei care au vrut să profite din plin de temperaturile crescute din termometre s-au lăsat purtaţi într-o drumeţie pe cărările de munte. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Muntele şi-a aşteptat drumeţii cu o vreme ca de vară. Sunt 17 grade aici la cota 1.800 şi un peisaj superb, cu poieni pline de flori, păduri înverzite şi încă zăpadă pe crește. 

Peisaj impresionant de la 2.300 de metri

Vrăjiţi de peisajul scăldat în razele soarelui, turiştii nu s-au dat înlături şi au pornit la pas până în Vârful Păpușa, la peste 2.300 de metri altitudine. Acolo peisajul este unul de o frumuseţe rară. 

Pe acelaşi subiect

Turist: E altceva. Se vede altfel de sus. Totul se vede altfel de sus. E puţin efort până acolo, dar merită şi pentru mişcare şi pentru privelişte. 

Turist: Aşa cald şi aşa fără zăpadă, anul trecut pe vremea aceasta era un metru şi ceva zăpada. 

Experienţă unică

Fie că au făcut o plimbare, fie că au vrut doar să admire covoarele de brânduşe, oamenii care au fugit de agomeraţia din marile oraşe s-au bucurat de experienţe plăcute. 

Turist: Este superb, merită să vii aici, la munte. Mă bucur de ce e aici. 

Dacă în vârf de munte primăvara şi-a intrat în drepturi, pe Transalpina circulația este încă închisă pe tronsonul dintre Rânca şi Obârșia Lotrului. Iar cei care vor meargă aici, vor fi nevoiţi să aştepte până când drumul va fi deszăpezit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Peisaj de o frumuseţe rară la cota 2.000, în vârful Păpuşa. Priveliştea a lăsat turiştii fără suflare: "E altceva"