Alimentele "minune" care menţin organismul în formă de nota 10. Sunt "elixirul" tinereţii
Suntem tot mai atenţi la etichete, ceea ce nu e deloc rău. Este un semn că ne interesează tot mai mult starea noastră de sănătate şi calitatea vieţii, până la urmă. Ne întrebăm, de exemplu, ce şi cât să mâncăm ca să nu îmbătrânim? Sau ca să încetinim, pe cât putem, îmbrătrânirea. Evident, nu ne garantează nimeni tinereţea veşnică, însă există anumite super-alimente care ne ajută să ne menţinem organismul tânăr.
De Andreea Gherasim la 19.02.2024, 17:48Ceea ce mâncăm este în strânsă legătură cu creşterea duratei de viaţă. Este concluzia unui studiu desfăşurat pe o perioadă de mai mulţi ani. Să vedem, concret, care sunt alimentele care ne pot ajuta să trăim mai mult.
Alimentele care ne ţin tineri şi sănătoşi
Leguminoasele sunt surse bogate de substanțe nutritive, iar studiile au arătat că cei care urmează o dietă bogată în leguminoase au şanse să trăiască cu 8 ani mai mult.
Ceapa, mai exact ceapa roşie, este pe locul doi în topul alimentelor care ne ajută să ne păstrăm organismul tânăr.
- Pericolul ascuns din gustările preferate ale românilor. Nutiţioniştii vin în ajutor cu alternative rapide şi...
- Trei "alimente-minune" care ar putea fi remediul perfect pentru inimă. Se găsesc în aproape orice locuinţă
- Alergiile alimentare, simptome. De la câte luni se poate începe diversificarea la copii pentru a le preveni
Caperele sunt o sursă bogată de antioxidanți, cum ar fi quercetina și rutina, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism și previn deteriorarea celulelor, reducând astfel semnele de îmbătrânire prematură.
Consumul fructelor uscate este un obicei alimentar bun din punct de vedere al longevităţii . Acţiune confirmată de un studiu important care a urmărit peste 100.000 de oamnei timp de 30 de ani. Cei care cosnumau în mod obişnuit fructe uscate aveau cu 20% mai puţine şanse de a muri.
Turmericul este o plantă din familia ghimbirului, iar rădăcina sa uscată și măcinată este folosită în mod tradițional în medicina ayurvedică și în bucătăria indiană pentru proprietățile sale medicinale și culinare. Printre aceste proprietăți, se numără și beneficiile pentru longevitate, datorită compușilor activi pe care îi conține, cum ar fi curcumina.
Legătură strânsă între cafea şi longevitate
Surprinzător, există o legătură strânsă între cafea şi longevitate. Cei care sunt consumatori de cafea sunt mai feriţi să moară prematur decât cei care nu o savurează. Totodată, conform studiului cei care beau cafea sunt feriţi de boli cardiovasculare.
Pentru a beneficia de proprietățile rodiei pentru longevitate, este recomandat să consumaţi fructele proaspete sau sucul de rodie în mod regulat, în cadrul unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos. Studiile au arătat că consumul regulat de rodie poate fi asociat cu reducerea riscului de anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, de prostată și de colon.