Antena Meniu Search
x

Video Proiecte pentru creşterea speranţei de viaţă, la FDVDR. Șansă uriașă pentru specialiștii în domeniul gerontologiei

Șansa pe care cercetătorii români din domeniul gerontologiei nu trebuie să o rateze. Doar până pe 15 mai se mai pot înscrie la apelul de proiecte din domeniul longevității, lansat, de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, la începutul acestui an. Studiul longevității reprezintă o prioritate pentru comunitatea științifică mondială, sumele alocate pentru investiții în domeniu fiind de ordinul trilioanelor de dolari. Doar în 2019, piața investițiilor în domeniul longevității a fost de 17 trilioane de dolari și se preconizează că va avea o creștere de până la 27 de trilioane de dolari, în 2025.

de Redactia Observator

la 07.05.2022, 08:55

Vezi și

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu s-a alăturat acestui demers al comunității științifice internaționale, în domeniul longevității, și a lansat, la începutul acestui an, un apel de proiecte cu tema "Încetinirea procesului natural de îmbătrânire celulară și soluții pentru patologiile asociate".

Dorința omului de trăi mai mult a determinat cercetarea științifică să caute soluții privind creșterea speranței de viață. Odată cu noile descoperiri medicale din domeniul geneticii și cu inovațiile tehnologiei Hi Tech în medicină, a apărut o nouă perspectivă pentru marii investitori, care au ales să parieze pe industria longevității.

Medicamente care pot întârzia îmbătrânirea

Cele mai mari investiții se concentrează în zona descoperirii unor medicamente care pot întârzia îmbătrânirea, în dezvoltarea organelor artificiale, medicina regenerativă, precum și în platforme de inteligență artificială, care să susțină această nouă industrie.

Obiectivul principal al apelului lansat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu îl reprezintă identificarea unor proiecte de cercetare, care se pot concretiza în soluții viabile care pot influența speranța de viață longevivă sănătoasă. Apelul se va încheia pe 15 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Proiecte pentru creşterea speranţei de viaţă, la FDVDR. Șansă uriașă pentru specialiștii în domeniul gerontologiei