Un bucureștean a scos la vânzare o garsonieră dotată cu "buncăr", în caz de război
Românii sunt întreprinzători şi fac afaceri din orice. Profită chiar şi de pe urma tensiunilor de la graniţa cu Ucraina.
De Redactia Observator la 03.02.2022, 17:45Deja au apărut anunţuri pe site-urile de profil în care cei care vor să-şi vândă apartamentele le promovează, precizând că au la subsolul blocului buncăre antiatomice. Este şi cazul unui bucureştean care a publicat un anunţ de vânzare a unei garsoniere. Omul subliniază că blocul este dotat cu un astfel de buncăr. Aşa că, în caz de război, cei care vor cumpăra locuinţa respectivă au unde se adăposti.
Ce efecte ar avea asupra României şi a românilor invadarea Ucrainei de către Rusia
Un război la graniţele noastre ar veni cu costuri uriaşe pentru toţi românii. Preţul gazelor şi al alimentelor ar exploda, anumite sectoare ale economiei s-ar putea închide temporar şi şomajul ar creşte. În plus, am putea deveni ţară de refugiu pentru ucrainenii care vor fugi din calea ruşilor
Una dintre primele crize cu care ţara noastră s-ar putea confrunta ar fi cea a refugiaţilor. Ţara noastră are 650 de kilometri de frontieră comună cu Ucraina. Dacă Rusia îşi pune planul invaziei în aplicare, atunci, cea mai rapidă cale de scăpare pentru locuitorii din sud ar fi să fugă în România. În judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Tulcea şi Constanţa ar putea apărea tabere uriaşe de refugiaţi, iar scene pe care acum le vedem în Marea Mediterană, cu bărci pline de imigranţi, care îşi riscă viaţa pentru a ajunge în Europa, ar putea să se repete în Marea Neagră.
- Rusia interzice Deutsche Welle și începe procedura de declarare ca "agent străin". Decizia, la o zi după ce...
- Mutarea soldaţilor americani în România este ”distrugătoare”, acuză Rusia. Putin a trimis 30.000 de soldați...
- Cum funcţionează scutul de la Deveselu? Vladimir Putin spune că e "un pericol pentru Rusia"
Până la o criză a refugiaților, avem o criză energetică
Deocamdată, este greu de estimat amploarea pe care o poate căpăta o criză a refugiaţilor ucraineni, dar dacă luăm în calcul că în urma conflictului din estul Ucrainei, aproximativ un milion şi jumătate de oameni s-au văzut nevoiţi să fugă din Donbas, atunci nu este exclus un scenariu în care tot atâţia să încerce să se refugieze la noi în ţară.
O criză care deja se simte, chiar dacă războiul încă nu a început, este cea a gazelor, cea mai puternică armă pe care Rusia o are pentru a pune presiune pe Occident. Europa depinde în proporţie de 40% de gazele ruseşti. În cazul unui conflict militar, transportul prin gazoductele care tranzitează Ucraina ar putea avea de suferit sau ar putea chiar fi oprit.