Antena Meniu Search
x

Rusia interzice Deutsche Welle și începe procedura de declarare ca "agent străin". Decizia, la o zi după ce Germania a interzis Russia Today

Rusia a ordonat joi închiderea biroului local al Deutsche Welle și interzicerea programelor difuzorului german, decizie luată la o zi după ce Russia Today a fost interzis în Germania.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 16:44

- Twitter/Deutsche Welle

"Rusia a retras acreditările de presă tuturor angajaților Deutsche Welle și închide biroul organizației din Moscova. De asemenea, ia măsuri pentru a opri difuzarea DW pe teritoriul Rusiei", informează DW.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat, printr-un comunicat, închiderea biroului local Deutsche Welle, retragerea acreditării pentru toți angajații și întreruperea emisiei pe teritoriul Rusiei, ca răspuns la măsurile similare luate de Germania și anunțate în cursul zilei de miercuri.

De asemenea, ministerul a anunțat începerea unei proceduri de recunoaștere a Deutsche Welle ca "agent străin", măsură care se aplică deja mai multor canale media critice la adresa Kremlinului.

Pe acelaşi subiect

Potrivit ministerului, sancțiunile sunt în egală măsură prevăzute pentru "reprezentanții instituțiilor de stat și publice germane implicate în restricționarea difuzării Russia Today".

Germania a interzis difuzarea Russia Today în germană

Difuzarea programului de televiziune RT DE, care poate fi încă urmărit pe site și pe o aplicație mobilă, a fost "interzisă" pentru că "nu a fost nici solicitată, nici acordată autorizația necesară conform legii mass-media", se arată într-un comunicat al autorității germane în domeniu citat de The News 24.  Reprezentanţii postului au anunţat că vor contesta decizia.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a vorbit încă de ieri despre posibile represalii după suspendarea difuzării postului în decembrie. "Încă de la început, autorităţile germane au făcut tot posibilul pentru a da o imagine proastă postului în societatea germană. Până recent, nu doream să urmăm aceeaşi cale, reducând la tăcere presa, dar nu exclud să reacţionăm", a spus Lavrov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Rusia interzice Deutsche Welle și începe procedura de declarare ca "agent străin". Decizia, la o zi după ce Germania a interzis Russia Today