Antena LIVE

Curs valutar

Video

Un chef din Craiova organizează cursuri de gătit cozonaci. Cât durează şi cât costă pregătirea unui produs făcut în casă

Nu este sărbătoare dacă în casă nu miroase a cozonaci proaspeţi, spune o vorbă. Dar ce facem dacă nu ne pricepem la gătit? Răspunsul e simplu: învăţăm să facem. Un chef din Craiova organizează în această perioadă cursuri la şcoala sa. Iar doritorii nu sunt deloc puţini.

De la 11.12.2021, 21:25
WhatsApp
Vezi și:

E ceva foarte simplu, dar e important să aveţi timp. Cozonacul e greu de făcut pentru că toată lumea ştie că necesită timp.

Un cozonac gustos se face, în primul rând din ingrediente de calitate. Făina specială și untul gras sunt cele fără de care desertul e sortit eșecului. Iar apoi, secretul stă în frământare.

Fii atentă. Fără să fac treaba asta. Doar iau de pe pe margine şi o bag în mijloc. Exact! 

Mihaela își îndrumă cursanții prin fiecare etapă și nu lasă să le scape vreun detaliu.

Pe acelaşi subiect

Mihaela Ruxanda, trainer: Să demontăm mituri suntem în primul rând aici pentru că este frica asta de cozonac. Toată lumea se fereşte de el. Ăsta este foarte uşor de făcut dacă ai o reţetă corectă şi o procedură foarte bine pusă la punct. Nu contează că deschidem o uşă, un geam. Nu există. Curentul nu ne va strica niciodată un cozonac bine făcut. 

Instruiţi pentru pregătirea cozonacilor de Crăciun

Cursanții sunt numai ochi și urechi. Unii vor să se perfecţioneze pentru muncă, în timp ce alţii învaţă din pasiune. 

Lucian, cursant: Am venit să învăţ să fac cozonaci pentru cei mici. Am doi copilaşi micuţi acasă şi vreau să le fac o bucurie de Crăciun şi să fac un cozonac cu mâinle mele.

Cristina, cursantă: M-a ajutat foarte mult, am învâţat lucuri noi, mi-am dat seama unde greşesc în reţele mele şi am putut să le îmbunătăţesc. Vreau să învăţ o reţetă de cozonac tradiţional, mai ales că vin sărbătorile astea de iarnă.

Coca se lasă la dospit 45 de minute, se mai frământă o dată, se împăturește iar apoi se mai odihneşte aproape o oră. Cât timp se lasă să crească aluatul, în sala de curs se prepară umplutura. Se pun câte 6 - 7 albușuri la fiecare cozonac, să fie din plin. Iar nuca se coace puţin înainte de a o amesteca cu bezeaua și cacaua. Așa rămâne crocanta și are savoare.

Cristina Oprea, reporter Observator: Nu este foarte complicat, dar îţi trebuie timp, răbdare şi pasiune pentru acest desert. Iar dacă nu eşti stăpân pe abilităţile tale, participarea la un astfel de curs te poate salva. 

Un cozonac se prepară în cel puţin 5 ore. Făcut în casă, ingredientele ne costă aproximativ 25 de lei. În comerţ însă, preţul poate ajunge şi la 100 de lei.

Cristina Oprea

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare. ...

cozonaci cursuri bucatarie sarbatori craiova
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024