Antena Meniu Search
x

Video După portocale şi cozonacii s-au scumpit. Facturile uriaşe la curent sau gaz au mărit şi costurile produselor de bază: "Dar ce nu e scump în ziua de azi?"

Nici cozonacii n-au scăpat în acest an de scumpiri. În laboratoarele de patiserie, faţă de anul trecut, creşterea de preţ e de 10%, în medie. Producătorii justifică asta prin faptul că sunt doar un punct în lungul lanţ al scumpirilor din ultimul an. Facturi uriaşe la curent sau gaz, costuri mai mari pentru produsele de bază, toate au dus chiar şi la scumpirea cozonacului. Totuşi, cofetăriile nu duc lipsă de clienţi.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 16.12.2021, 17:25

Vezi și

Maria Acristei e proprietara unei mici firme de produse de panificaţie. Comenzile pentru cozonacii de Crăciun deja vin.

Maria Acristei, proprietară brutărie: Vom avea cozonaci de mai multe feluri. Tradiționali, moldovenesc, în mai multe variante de umpluturi. Facem și un cozonac puțîn mai modern, babka se cheamă. Vom avea și panetone.

Are de toate, inclusiv costuri mai mari cu producţia în acest an. Aşa că şi preţurile produselor au crescut.

Maria Acristei, proprietară brutărie: Acum un kg de cozonac la noi este 85 de lei. Anul trecut a fost 75. Clienții sunt nemulțumiți pt că puterea de cumpărare nu a crescut. A scăzut. Își cumpără în continuare, dar o cantitate mai mică.

Pe acelaşi subiect

Altă patiserie, acelaşi miros de cozonac în bucătărie.

Remus Nica, proprietar patiserie: Pleacă de la 70 de lei kg, la 100 de lei. Cozonacii au, în general, cam un kg, un kg 200. Vreau să păstrăm o linie corectă de preț, dar ne aliniem, în funcție de scumpiri.

În acest an, cozonacii vor fi mai scumpi

Se estimează că prețul lor va crește cu un procent cuprins între 20 și 30%. Asta din cauza că toate s-au scumpit, de la ulei, făînă, lapte, ouă, unt. Că să nu mai vorbim de energie electrică și gaze naturale. Dacă unii nu concep masă de Crăciun fără cozonac, chiar şi aşa mai scump, alţii speră să găsească variante mai convenabile.

Client: E mult, dar ce nu e scump în ziua de azi?

Cei mai ieftini cozonaci se găsesc în supermarket-uri. Acolo preţurile pleacă de la 10 lei. Diferenţe sunt însă şi la compoziţie şi gust.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » După portocale şi cozonacii s-au scumpit. Facturile uriaşe la curent sau gaz au mărit şi costurile produselor de bază: "Dar ce nu e scump în ziua de azi?"