Antena Meniu Search
x

Video Preparate gustoase pentru zilele cu dezlegare la pește în postul Crăciunului

Cel mai lung post al anului are şi cele mai multe zile cu dezlegare: 16. Astăzi, credincioşii au avut voie să mănânce peşte, aşa că pescăriile şi restaurantele de la malul mării au fost pline. Bucătarii s-au întrecut în reţete gustoase, spre deliciul pofticioşilor.

de Redactia Observator

la 05.12.2021, 21:55

Vezi și

Dimineața a început la pescărie pentru constănțenii care gătesc acasă. Vânzătoare pescarie: ”Avem caras, crap, chefal, somn, de toate. Bibanul de mare, dorada, chefalul”. Este doar o mică parte din oferta generoasă a acestei pescării, pentru toate buzunarele.

Pescăriile au avut o ofertă generoasă, pentru toate buzunarele

Pe plită, fript, prăjit sau la cuptor, ciorbă sau saramură, peştele iese gustos în funcție de rețetă. Cei care nu au răbdare să gătească acasă sau vor să se răsfețe la restaurantele de profil, au găsit astăzi în meniu tot felul de preparate.

Bucătăreasă: ”Platoul pescaresc conține icre de știucă, stavrid prajit, degetele de șalau, midii pariziene si rapane frigarui”. Este doar aperitivul. Restul festinului pescăresc încă se pregăteşte în bucătăria plină de mirosuri apetisante. O porţie costă între 40 şi 60 de lei, iar preţul unui platou ajunge şi la 150 de lei.

Pe acelaşi subiect

Secretele bucătarilor cu experiență în prepararea peștelui

E nevoie de experienţă pentru a prepara un peşte perfect. Secretul stă în intensitatea focului.

Gigi Cazanciuc, bucătar: ”Focul trebuie să fie ponderat ca să poată iesi, daca e prea iute îl arde și nu iese cum trebuie, daca e prea moale îl înmoaie”.

După o masă bogată, o plimbare pe malul mării a fost tocmai potrivită, pe o vreme însorită, cu 12 grade în termometre. În plus, marea a oferit un spectacol feeric al culorilor, un amestec de albastru şi verde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Reţete » Preparate gustoase pentru zilele cu dezlegare la pește în postul Crăciunului