Stelian Ion, dezvăluiri despre deciziile luate de Florin Cîţu: "Dă telefoane în momente-cheie şi aşteaptă lumină din altă parte"
Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, a dezvăluit că premierul Florin Cîţu este un conducător foarte slab şi că l-a văzut pe premier în momente cheie când se retrage şi dă telefoane, planul Anghel Saligny fiind unul dintre ele.
De Redactia Observator la 06.09.2021, 17:53Stelian Ion a afirmat că premierul Florin Cîţu este un conducător "foarte slab", adăugând că l-a văzut pe acesta cum "dă telefoane în momente-cheie şi aşteaptă lumină din altă parte".
Întrebat cine este creierul acestei strategii care a aruncat România în criză politică, Stelian Ion a spus că "Florin Cîţu este un pseudo-lider, nu este un lider, este un conducător foarte slab, e problema celor din PNL ce conducători îşi aleg, nu ne interesează pe noi, dar când vorbim de Guvernul României este clar că nu îi aparţin toate deciziile şi stă mai mult pe telefon să se consulte".
"Cu cine se consultă ar trebui să îl întrebaţi pe domnia sa. Dar am observat că nu are autonomie, aşteaptă tot timpul indicaţii preţioase de la alţii şi este un lider foarte slab"; a spus Stelian Ion.
Ce îi reproşează Stelian Ion premierului Florin Cîţu
- Ludovic Orban explică de ce a fost blocată moţiunea de cenzură şi de ce nu a votat demersul PNL de verificare a...
- De ce a lipsit PSD la dezbaterea moţiunii de cenzură. Sorin Grindeanu: "Cei de la USR PLUS să îşi dea demisia...
- Moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR a fost blocată. Şedinţa Birourilor Permanente reunite, convocată marţi,...
Fostul ministru al Justiţiei îi reproşează lui Florin Cîţu că nu a încercat să ţină coaliţia de guvernare unită şi că este interesat doar de şefia Partidului Naţional Liberal.
"Ce i-aş putea reproşa ar fi că nu a încercat în niciun moment să ţină coaliţia unită. A fost absent, l-a interesat numai campania sa internă, propria imagine şi nu a încercat să creeze nişte mecanisme prin care miniştrii să lucreze mai bine unii cu alţii, să ne ţină alături în respectarea programului de guvernare, acolo unde a fost clar că nu sunt respectate obiectivele din programul de guvernare, cum este exemplu desfiinţării SIIJ, cum sunt legile Justiţiei, nu s-a implicat, a fost absent, nu l-a interesat partea de justiţie”, a declarat Stelian Ion la Digi24.
Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei de premierul Florin Cîţu, care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă. Revocarea a fost determinată de disputa privind avizul pentru Programul Anghel Saligny, destinat comunităţilor locale, în valoare de 50 de miliarde de lei.
Locul său a fost luat cu mandat de interimat de Lucian Bode, care a doua zi de la numire a avizat programul "Anghel Saligny", după discuţiile cu specialiştii din minister şi înlocuirea unuia dintre aceştia, precum a suspendat şi numirea şefilor de parchete.
USR PLUS a ameninţat cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului dacă PNDL-3 este trecut prin ordonanţă de urgenţă, iar ulterior au şi depus actul împreună cu cei de la AUR: "Pentru ca România să trăiască, este nevoie ca Florin Cîţu să plece''
Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au fost convocate până acum de trei ori, vineri seara, sâmbătă şi luni, însă de fiecare dată moţiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută din lipsă de cvorum.
La şedinţa de luni, reprezentanţii PNL au introdus pe ordinea de zi şi o cerere pentru înfiinţarea unei comisii care să analizeze validitatea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură, moment la care reprezentanţii PSD au părăsit şedinţa. Cererea pentru analizarea semnăturilor a fost respinsă la vot, cu 9 voturi pentru, 7 împotrivă şi 2 abţineri, dintre care una chiar a preşedintelul PNL Ludovic Orban, care a explicat că nu poate accepta "o propunere care nu are bază regulamentară şi constituţională, care amână demersul cu două săptămâni şi care trimite la analiză către o comisie care nu are competenţe în acest sens", pentru care nu a votat împotrivă doar pentru că fusese iniţiată de un coleg de-ai săi.
O nouă şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere a fost convocată pentru marţi. Indiferent de ceea ce se întâmplă acolo, Ludovic Orban va informa Guvernul despre depunerea unei moţiuni de cenzură, care în termen de cinci zile va fi dezbătută în Parlament.