Antena Meniu Search
x

George Simion, despre moţiunea împotriva premierului: ''Pentru ca România să trăiască, este nevoie ca Florin Cîţu să plece''

Situaţie tensionată la nivel înalt. George Simion, liderul AUR, a vorbit despre moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu. Politicianul a susţinut clar şi răspicat că singura salvare a României este ca prim-ministrul să plece de la putere. De asemenea, colegul său, Claudiu Târziu, co-președintele AUR, a vrut să specifice că lumea nu trebuie să uite faptul că partidul din care face parte a fost cel care a anunţat că va depune moţiunea de cenzură.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 21:06

George Simion, liderul AUR, aşteaptă cu nerăbdare ca moţiunea împotriva premierului să fie votată. Politicianul a afirmat că deşi nu îşi doreşte să creeze alianţe, nu vrea să scape din vedere principalul obiectiv: demiterea guvernului Cîţu.

George Simion, liderul AUR: Cred că suntem în asentimentul unei majorități de români care vor să scape de guvernarea Cîţu cu tot ce înseamnă ea. Aveți o moțiune depusă la iniţiativa AUR cu semnăturile. Nu suntem aliați și nu ne vom alia. Singurul obiectiv pe care îl avem este demiterea guvernului Cîţu, premierului Cîţu și toți cei care și-au bătut joc de români de 9 luni de zile. Ne-am asumat și am anunțat depunerea moțiunii, singura șansă a României de a trăi. Astăzi, după 3 zile avem semnăturile necesare. Și săptămâna viitoare, luni sau marți va fi citită în plenul reunit al celor două camere și sperăm să fie votată cât mai repede pentru a începe reconstrucția României. Nu este normal să existe o implicare politică nici a președintelui, nici a altor instituții. Dacă este nevoie de cineva să zică acest lucru ne asumăm noi. Președintele Klaus Iohannis îl ține în brațe pe Florin Cîţu. Pentru ca România să trăiască, este nevoie că Florin Cîţu să plece. Nu este o victorie a AUR, este o victorie a României. Din seara asta, Guvernul Cîţu așa cum îl cunoaștem nu mai există. Moțiunea care va fi votată este doar o formalitate. Domnul Cîţu și restul miniștrilor îşi pot face bagajele. Odată cu Florin Cîţu o să cadă tot Guvernul. 

Şi colegul său, Claudiu Târziu, a ţinut să specifice că această moţiune este ocazia perfectă pentru ca PSD să dovedească că ia decizii în favoarea poporului. 

Claudiu Târziu, co-președinte AUR: Ar fi bine să nu uităm crononologia faptelor. Ar fi bine să reținem că noi, AUR, am anunțat că vom depunde o moțiune de cenzură. Un text de 18 pagini, în urmă discuției cu cei de la USR am mai ajustat textul. Ne bucurăm să vedem că cei de la USR au lăsat orgoliul deoparte și susțin acest text. Și cei de la PSD care tot au amânat o decizie acum să dovedească că sunt de partea poporului, să voteze, să cadă acest guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » George Simion, despre moţiunea împotriva premierului: ''Pentru ca România să trăiască, este nevoie ca Florin Cîţu să plece''