Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De ce a lipsit PSD la dezbaterea moţiunii de cenzură. Sorin Grindeanu: "Cei de la USR PLUS să îşi dea demisia şi să treacă în opoziţie"

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a declarat la sfârşitul unei şedinţe din cadrul partidului că social-democraţii nu se vor implica în lupta din interiorul coaliţiei de guvernare şi că USR-PLUS trebuie să treacă în opoziţie dacă doresc să iniţieze proceduri care să beneficieze de susţinerea PSD.

de Cornel Preda

la 06.09.2021 , 16:50

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte al PSD Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte al PSD

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD, spune totuşi că parlamentarii social-democraţi vor vota orice moţiune care ajunge în plenul Parlamentului. El a explicat că, în şedinţa Birourilor permanente reunite, au existat "nişte acuze" între PNL şi USR PLUS "cum se fură unii pe alţii" şi a spus că reprezentaţii PSD din Birourile permanente sunt 8 din 26, astfel că nu de ei depinde cvorumul de şedinţă, nu sunt ei obligaţi să rezolve "circul" dintre PNL şi USR PLUS.

"Cei de la PNL spuneau că sunt semnături false, cei de la USR spuneau că e adevărat că sunt scanate, dar au acolo oamenii. Noi nu vrem să intrăm în acest circ şi am preferat să adoptăm această soluţie (să plece - n.r.), că e un circ în actuala putere. Eu nu ştiu până astăzi cei de la USR să-şi fi dat demisia. (...) Asistăm, aşa, la un circ în interiorul puterii şi ne cer nouă, celor de la PSD, să venim aşa ca o măciucă şi să rezolvăm circul între ei. Să şi-l rezolve.

În acest moment este această moţiune depusă, o vom vota când va ajunge în plen. (...) Noi vrem să plece Cîţu, dar vrem să plece şi Barna, şi Ghinea, şi Drulă şi Năsui, vrem să nu vină înapoi Vlad Voiculescu", a afirmat Sorin Grindeanu.

Articolul continuă după reclamă

Sorin Grindeanu vrea USR PLUS în opoziţie

Pe acelaşi subiect

Prim vicepreşedintele PSD a subliniat că o moţiune de cenzură trebuie depusă atunci când şansele ei de adoptare sunt cele mai mari.

"Când sunt cele mai mari? Când vom avea cele 234 de voturi. (...) În momentul în care cei de la USR şi-au dat demisia, înseamnă că au trecut în opoziţie.

Trecerea în opoziţie înseamnă coordonarea anumitor mişcări politice între USR şi PSD. Atitudinea asta, în care noi am venit cu un text şi am invitat toate partidele doritoare să vină şi să semneze moţiunea noastră şi să discutăm inclusiv pe text, s-a lovit pe partea cealaltă de o acţiune din asta "pe repede înainte"", a adăugat el.

Întrebat ce va face PSD dacă miniştrii USR PLUS îşi dau demisia din Guvern, Grindeanu a spus: "Intrăm într-o altă logică""Îi aşteptăm să facă ce au spus de trei zile că fac - să-şi dea demisia", a completat deputatul PSD.

Lipsă de cvorum la dezbaterea moţiunii de cenzură

Ludovic Orban a explicat cum moţiunea de cenzură nu a fost dezbătută nici în cadrul celei de-a treia şedinţă a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere şi de ce nu a votat demersul PNL de verificare a semnăturilor.

Ludovic Orban a anunţat că solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de susţinere a moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR a fost respinsă, întrucât nu a întrunit majoritatea voturilor celor prezenţi la şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere.

"După votarea ordinii de zi, PSD a decis să îşi retragă reprezentanţii din BPR. (...) După ce punctul 2 nu a fost adoptat, alţi colegi, cei din PNL, au plecat din sala de şedinţă şi am rămas fără cvorum, şi nu am putut discuta punctul 3, al moţiunii de cenzură", a explicat Orban.

Cornel Preda Like

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri politice » De ce a lipsit PSD la dezbaterea moţiunii de cenzură. Sorin Grindeanu: "Cei de la USR PLUS să îşi dea demisia şi să treacă în opoziţie"