Antena Meniu Search
x

Război în coaliţie, ziua 4. Şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului, amânată pentru luni din lipsă de cvorum. Klaus Iohannis intervine în scandalul politic

Şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului a fost din nou amânată, pentru luni, ora 12.00, din lipsă de cvorum pentru a stabili calendarul privind citirea și votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea a fost depusă de USR PLUS și AUR. La şedinţă au fost prezenţi din nou doar 12 membri, ca şi în seara precedentă. 

de Redactia Observator

la 04.09.2021, 17:01

Vezi și

UPDATE 17:00: Ministrul USR PLUS al Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat sâmbătă că îi pare rău că premierul Florin Cîţu introduce sănătatea în lupta politică, precizând că vrea să clarifice câteva lucruri care să nu mai fie folosite în retorica de campanie sau în lupta politică, răspunzând afirmaţiilor lui Cîţu referitoare la neplata personalului din centrele de vaccinare. Ministrul a susţinut că prim-ministrul ştia încă din luna aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi.

Update: Klaus Ioahnnis a intervenit în scandalul politic şi le-a cerut celor de la USR-PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că noua alianţă între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare.

Ştire iniţială: Membrii Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului (BPR) se întrunesc sâmbătă pentru a stabili calendarul privind citirea și votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea a fost depusă de USR PLUS și AUR.   

Întâlnirea membrilor Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului este programată sâmbătă la ora 11.00, a anunțat deputatul Cristina Prună.

Pe acelaşi subiect

Reprezentanții Senatului și ai Camerei Deputaților vor stabili programul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Fără cvorum 

O altă ședință a BPR a fost convocată vineri, la ora 23.00, în sistem on-line, imediat după depunerea de către AUR și USR PLUS a moțiunii de cenzură.

Ședința s-a încheiat fără niciun rezultat deoarece mai mulți parlamentari au lipsit și nu a fost cvorum.

Războiul declaraţiilor continuă

Românii trebuie să ştie cum traduc unii cuvântul ”coaliţie” şi trebuie să ştie ce este în spatele lozincilor patriotarde, a scris pe Facebook ministrul USR PLUS al Cercetării, Ciprian Teleman. ”De marţi #romaniitrebuiesastie cum au fost cele opt luni de guvernare la MCID. Trebuie să ştie cum traduc unii cuvântul coaliţie şi trebuie să ştie ce este în spatele lozincilor patriotarde. Stay tuned”, a scris ministrul pe Facebook, preluând hashtagul utilizat frecvent de premierul Florin Cîţu.

Teleman precizează că a fost un ministru discret. ”Am fost un ministru, să spunem, discret şi n-a fost cea mai bună cale, dar m-a incomodat de la un moment dat “vom face”. Am fost criticat pentru asta, pe bună dreptate, de către colegii mei. M-au interesat mai mult rezultatele decât imaginea. Am muncit pe brânci împreună cu o echipă care a făcut de o sută de ori mai mult decât o echipă de consultanţă plătită cu un milion de euro, pentru că mai sunt oameni care îşi iubesc ţara şi îşi pun viaţa pe masă pentru ea. Pare exagerat? Nu e”, adaugă ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Război în coaliţie, ziua 4. Şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului, amânată pentru luni din lipsă de cvorum. Klaus Iohannis intervine în scandalul politic