Cum să prepari risotto cu creveţi şi sos pesto
Este zi de sărbătoare, deşi suntem în post. Avem dezlegare la peşte şi fructe de mare. Deci e momentul perfect să ne răsfăţăm puţin la rubrica Bun Gust. Vă prezentăm o reţetă de risotto cu creveţi, perfectă de încercat şi pentru cei care respectă postul.
De Andreea Gherasim la 30.11.2021, 13:59- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Chef Chicco: Pentru această reţetă există patru pasaje cheie pe care le vom parcurge. Zdrobim şi macerăm, într-o pungă, nişte ceapă, puţin usturoi, cimbru şi păstrăm totul aşa peste noapte.
A doua zi scoatem usturoiul, cimbrul şi ierburile, amestecăm totul într-un mixer şi obţinem o cremă de roşii spumă.
Adăugăm creveţii într-o oală cu ceapă şi cimbru şi, dacă ne place, punem şi o roşie ca să îi dăm culoare. Apoi adăugăm gheaţă, astfel încât temperatura să potenţeze aromele din creveţi. Şi, evident, în sfârşit - regele preparatelor ligurice: pesto. Luăm usturoi, scoatem miezul, adăugăm sare, presărăm şi adăugăm treptat seminţe de pin, pecorino, parmezan, busuios şi un ulei de măsline extravirgin.
Avem aici oala noastră foarte mică, un strop de ulei, foarte puţină ceapă, tăiată foarte fin. Când începe să trasnpire, adăugăm orezul nostru. Adăugăm zeama. După 8-9 minute de gătit, amidonul începe să fie eliberat în orez. Începem curăţarea creveţilor, sunt creveţi excepţionali, printre cei mai buni din Italia şi din lume. O marinare rapidă, în acest ulei. Înainte de a adăuga pesto, aruncaţi o privire la creveţi.
Puţină sare, puţin piper, puţină coajă de lime, să lucrăm puţin. Atât de gustos, miroase atât de bine! Le acopăr. Adăugăm şi crema de roşii.