Antena Meniu Search
x

Video Cum se prepară cel mai râvnit desert turcesc. Reţeta este veche de sute de ani, dar secretele sunt bine păstrate şi astăzi: "E de nota 10!"

Azi e ziua celui mai râvnit şi delicios desert turcesc: baclavaua. Prăjitura este veche de sute de ani, iar reţeta i-a cucerit atât de mult pe toţi că a rămas neschimbată de atunci. Dar secretele sunt bine păstrate şi astăzi. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 17.11.2023, 21:28

Vezi și

Aromele din Istanbul le găsim şi în cofetăriile din România de la malul mării. La malul mării este chiar regina deserturilor turceşti. 

Comerciant: Cu vişine, e ceva nou. Preferata clienţilor este cu vişine şi ciocolată. 

Secretul preparării unei baclavale perfecte

Ca să o prepari îţi trebuie măiestrie şi răbdare. Un secret este ca aluatul să fie rulat în foi foarte subţiri ca petalele de trandafiri. 

Pe acelaşi subiect

Lamine Senghiul, administrator: Se compune din două foi, cu ulei între fiecare foaie, se întinde foarte bine uleiul. Secretul este să conţină mult ulei. Se face un sirop din zahăr, cu foarte multă lămâie. 

Client: Foarte delicioasă, foarte bună, nota 10! 

Sarailiile sunt prăjituri din aceeaşi gamă

Sarailiile sunt prăjituri din aceeaşi gamă. Se prepară la fel ca baclavaua, dar nu sub formă de plăcintă, ci de ştrudel foarte subţire. 

Nadie Iusuf, gospodină: Foaia se întinde foarte bine, se pune nucă pisată, amestecat cu zahăr. Apoi se rulează pe verghea. Se apasă o dată aşa, ca să nu se desfacă şi se strânge vergeaua, uite aşa. Acesta este sarailii. 

Baclavaua a fost creată prima dată în bucătaria imperială a Palatului Topkapi, din Istanbul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Reţete » Cum se prepară cel mai râvnit desert turcesc. Reţeta este veche de sute de ani, dar secretele sunt bine păstrate şi astăzi: "E de nota 10!"