Antena Meniu Search
x

Video Secretul cozonacilor pufoşi, dezvăluit de gospodinele din Sibiu. Reţeta perfectă şi uşoară pentru masa de Crăciun

Începe să se simtă mirosul îmbietor de cozonac în toate casele. Sibiencele au început deja pregătirile pentru Crăciun, iar cozonacul umplut cu nucă nu poate să lipsească de pe masa de sărbători. Toată familia participă la pregătirea gustosului preparat, făcut după reţete vechi. În timp ce băbaţii se ocupă să potrivească bine focul în vatră, femeile frământă manual aluatul, aşa cum au învăţat de la bunicele lor. Iar cine nu are timp să cozonacul acasă, îl poate cumpăra din brutării. Comenzile au început să apară cu două săptămâni înainte de sărbători. 

de Redactia Observator

la 23.12.2023, 11:28

Vezi și

Suntem acasă la familia Ranf, în satul Alămor, din judeţul Sibiu. Doamna Maria pregateşte anul acesta nu mai puţin de 60 de cozonaci pe care o să-i împarta cu întreaga familie. Şi are ajutoare de nădejde - pe fiica ei, dar şi o mătuşă care ştie toate secretele cozonacului tradiţional, umplut cu nucă. Mai întâi se cerne făina, dupa care se pun laptele, drojdia şi ouăle. 

Maria Ranf: Ne apucăm de frământat cu ce am pregătit aici şi la urmă de tot punem untul cu uleiul. Ală trebuie să fie încins şi apoi numai împăturăm.

Aluatul trebuie frământat minute bune până când se dezlipeşte de pe mâni. 

Cei mai importanţi paşi pentru cozonaci pufoşi

Pe acelaşi subiect

Apoi coca este lăsată la crescut vreo două ceasuri, acoperită cu ştergare. Când îşi dublează volumul aceasta este porţionată, şi....

Maria Ranf: Acuma îi întindem, îi umplem şi îi punem la tăvi. Lăsăm la dospit ca săs e umple tăvile, iar după ce se umple tăvile îi băgăm la cuptor.

Cozonacii stau la rumenit o oră, iar apoi se dă verdictul final.

Comenzi pe bandă rulantă pentru gospodine

Iar cine nu are timp să-şi facă acasă cozonacii îi poate cumpăra din brutării. Comezile au început să apară cu două săptămâni înainte de sărbători. 

Mădălina Crăciun, proprietar brutărie: Ce avem aici? Cozonac mix care conţine nucă, stafide şi rahat. Se caută cozonacul, dar cel mai preferat de clienţi este cozonacul mix în care se găseşte toate ingredinete prin care se pot face un cozonac.

În această perioadă comenzile au explodat. În fiecare zi au fost făcuţi în jur de 130 de cozonaci. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Reţete » Secretul cozonacilor pufoşi, dezvăluit de gospodinele din Sibiu. Reţeta perfectă şi uşoară pentru masa de Crăciun