Antena Meniu Search
x

Care este secretul celei mai bune tocăniţe. Mai multe echipe de bucătari s-au întrecut la un concurs inedit din Maramureş

Malul lacului Nistru din judeţul Maramureş s-a transformat într-un paradis al gurmanzilor, weekendul acesta, iar vedeta a fost gustoasa tocăniţă. La umbra copacilor, zeci de echipe şi-au aşezat ceaunele şi s-au întrecut într-un concurs plin de savoare. Din carne de porc sau vită şi condimente atent alese au ieşit preparate delicioase, care le-au încântat papilele gustative ale juraţilor.

de Redactia Observator

la 30.06.2024 , 09:21

Competiţia pentru cea mai bună tocăniţă pregătită în natură a început încă de la primele ore ale dimineţii. Concurenţii au aprins focul şi au încins ceaunele, nu înainte de a pregăti cu mare atenţie ingredientele. Iar câștigătorii de anul trecut vor cu orice preţ să primească din nou titlul de campioni. "Nu ne lăsăm, clar. Suntem nişte învingători. Suntem o echipă compactă. Suntem muncitori, harnici, competitivi". 

La câţiva metri distanţă o altă echipă lucrează de zor pentru a găti 60 de porții de tocăniţă, de unde carnea ce se rumeneşte domol în ceaune, nu lipseşte. "Pentru această tocăniţă am pregătit zece kilograme de carne de vită şi zece kilograme de carne de porc. Tema concursului este tocăniţă de carne de vită, cu tocăniţă din carne de porc. Adăugăm un pic de vin roşu, demisec. Lăsăm să scadă, punem, condimente, iar apoi pornim cealaltă tocăniţă de porc separat".

La un alt stand, doamnele s-au pus pe treabă şi au pregătit legumele pentru tocăniţa din carne de porc sau de vită. "Zece kilograme de ceapă, cinci de morcovi, cinci de ardei roşu şi galben. O să folosim usturoi. Cred că trebuie să aibă o aromă diferită şi să îţi dea o senzaţie că îţi mai dorești să mănânci, şi să îți doreşti să mai participi la un astfel de eveniment".

Vezi și

De pe margine, pofticioşii aşteaptă cuminţi ca tocăniţa să ajungă în farfuriile lor, gata de degustat. "Sperăm să fie picante şi bune. La noi în ardeal cam aşa se face". 13 echipe s-au întrecut în savoare la festivalul "Flori de Sânziene" din Maramureş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Reţete » Care este secretul celei mai bune tocăniţe. Mai multe echipe de bucătari s-au întrecut la un concurs inedit din Maramureş