Pastele carbonara şi parmezanul nu sunt specifice Italiei. De unde provin, de fapt, cunoscutele preparate
Mâncarea italienească nu e tocmai italienească. Nu o spunem noi, ci un profesor din Parma, care a studiat ani la rând istoria alimentelor.
De Redactia Observator la 30.03.2023, 14:08Alberto Grandi susţine, spre exemplu, că celebrele paste carbonara ar fi, de fapt, specifice continentului american şi că ingredientul aromat care le însoţeşte - parmezanul - a început să fie produs pentru prima dată în statul Wisconsin, la începutul secolului 20.
Pizza a fost şi ea luată în vizor: în articol, profesorul susţine că primul restaurant care servea doar pizza a fost deschis la New York în 1911, pe când, în Italia, preparatul putea fi găsit doar în unele oraşe din sud, înaintea celui de-al Doilea Război Mondial.
La capitolul desert, situaţia prezentată este similară, iar tiramisu şi panettone ar fi invenţii relativ recente, tot ale americanilor.