Cine este prima pacientă din România care a murit infectată cu Flurona
Medicii din România confirmă şi primul deces din cauza dublei infectări cu Sars-CoV-2 şi virusul gripal, numită şi Flurona. Specialiştii de la spitalele de boli infecţioase din ţară s-au confruntat cu mai multe cazuri dar din păcate pentru unul dintre bolnavi, la Iaşi, nu s-a mai putut face nimic.
De Clara Mihociu la 09.01.2023, 19:43- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
"Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase, până acum, la Iaşi s-au înregistrat două cazuri de infectare cu Flurona. Un bărbat care după 9 zile de spitalizare a plecat ieri acasă, dar și o femeie diagnosticată la începutul lunii decembrie", spune Clara Mihociu, reporter Observator.
Flurona face victime. Primul deces în România
"Din păcate însă, pentru pacientă medicii nu au mai putut face nimic. La internare prezenta deja simptome severe, insuficienţă respiratorie și febră. Pe fondul problemelor de sănătate pe care deja le avea și a infectării atât cu virusul gripal, cât și cu Sars-CoV-2, după doar 3 zile femeia a decedat pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Aceasta avea 74 de ani și suferea atât de hipertensiune arterială, cât și de ciroză hepatică", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.
Ce este Flurona: gripă şi COVID
- Ce este Kraken, noua variantă de COVID care face ravagii în lume. Cât de periculoasă este şi care sunt...
- Ce este Flurona. Primele două cazuri din România au fost diagnosticate încă de luna trecută. O femeie din Iaşi...
- De ce nu se găsesc medicamente pentru viroză şi gripă. Alexandru Rafila s-a întâlnit azi cu producătorii la...
Au apărut primele cazuri de îmbolnăvire simultană cu gripă şi COVID. Infecţia dublă poartă numele de Flurona, iar medicii avertizează că simptomele sunt extrem de grave, în unele cazuri fiind nevoie de internare pentru tratament. Iar pentru că evoluţia este foarte imprevizibilă, specialiştii recomandă testarea de la primele semne de boală, şi, desigur, purtarea măştii. Mai ales că vârful infecţiilor respiratorii este de aşteptat să fie atins în aproximativ două săptămâni.
Adrian Marinescu recomandă testarea cu testele rapide care se găsesc în farmacii. Dacă dubla infecţie se confirmă, este necesar un control de specialitate şi eventual tratament în spital, spune medicul. Tratamentul se aplică pentru ambele infecţii prezente, fiind vorba despre două antivirale, unul pentru gripă, unul pentru COVID, dar şi despre alte tratamente precum corticoterapia.