Antena Meniu Search
x

Video Primele cazuri de dublă infectare cu gripă şi Covid. Simptomele sunt extrem de serioase, avertizează medicii

Au apărut primele cazuri de îmbolnăvire simultană cu gripă şi covid. Infecţia dublă poartă numele de Flurona, iar medicii avertizează că simptomele sunt extrem de serioase, iar pacienţii au nevoie de internare pentru a primi tratament. Deocamdată, toate cazurile au fost înregistrate la copii. Specialiştii pun acest lucru pe seama imunităţii deficitare. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.01.2023, 19:14

Vezi și

Primele cazuri de Flurona au fost înregistrate la spitalul Matei Balş din Bucureşti. Pacienţii s-au plâns de dureri crunte de cap, de mușchi sau de articulații.

"Dacă la gripă lucrurile sunt destul de clare, pentru că este acea afecţiune care te pune la pat, cu o simpotomatologie care debutează brusc, dureri musculare, articulare, în cazul în care vorbim că avem două virusuri concomitent, simpomatolgia este mai zgomotoasă. Pacientul resimte într-un ritm mai mare", a explicat medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Pentru că evoluţia bolnavilor e imprevizibilă, internarea este obligatorie, mai ales că toţi pacienţii cu dublă infectare au fost până acum copii. 

"Este posibil ca evoluţia spre complicaţii să fie mai mare. Poţi să ai complicaţii pulmonare, insuficienţe respiratorii. E de aşteptat să avem mai multe cazuri", a mai spus Marinescu. Mai ales că, de mâine, trei milioane de elevi se întorc la şcoală. "Cei mici interacţionează mai mult, iar în cazul lor, simptomatologia poate pune probleme de moment", a adăugat medicul.

Pe acelaşi subiect

Specialiştii recomandă purtarea măştii şi testarea, la primele semne de boală

Specialiştii recomandă purtarea măştii şi testarea la primele semne de boală. Cu spitalele pline de pacienţi cu infecţii respiratorii şi camerele de gardă sufocate de bolnavi care tuşesc, au febră şi abia mai respiră, cinci spitale din ţară îşi suspendă programul de vizite. La Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași, măsura a intrat deja în vigoare. 

"Îngrijim 98 de pacienţi cu afecţiuni virale, dintre care 22 sunt copii. Aproape o treime dintre pacienţii adulţi se află sub tratament şi îngrijire pentru gripă. Ceilalţi pacienţi au testul confirmat pentru covid şi viroză", a declarat Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" din Iaşi.

La poarta spitalului e plin de rude ale celor internaţi. Toate pachetele bolnavilor trec prin mâinile portarului şi ale infirmierilor până ajung la pacienţi. "Eu trec numele la pacient, aparţinătorul, pavilionul. Sunt pachete multe, se mai încurcă din greşeală", a spus portarul.

Pacienţii internaţi la Boli Infecțioase, izolaţi în camere

Se fac totuşi şi câteva excepţii pentru cazurile extrem de grave. Mai precis, pentru pacienţii care sunt internaţi la terapie intensivă. În fiecare zi între 14:00 şi 15:00 o persoană poate intra pentru a-şi vizita o rudă, dar nu mai multe de 10 minute. Aparţinătorii vor fi testaţi atât pentru gripă, cât şi Covid.

Şi la Bistriţa au fost interzise vizitele aparţinătorilor. Bolnavii internaţi la Pediatrie, Boli Infecțioase şi Pneumologie stau izolaţi în camere, iar în celelalte secţii, accesul străinilor este limitat. Iar ce e mai rău abia urmează. Oficialii din sănătate spun că vârful infecţiilor respiratorii se va atinge abia peste două săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Primele cazuri de dublă infectare cu gripă şi Covid. Simptomele sunt extrem de serioase, avertizează medicii