Antena Meniu Search
x

Video Totul despre Kraken, noua tulpină de coronavirus care a ajuns şi în România. Cine sunt primii doi români infectaţi

Valului de gripă cu care ne confruntăm la nivel naţional i se alătură acum şi o nouă mutaţie a virsului COVID-19. Kraken, aşa cum e numită această tulpină, declarată ca fiind cea mai contagioasă tulpină de pâna acum, a ajuns în România. 

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 16:37

Vezi și

Medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş au confirmat deja două victime: un adult şi un bebeluş de doar cinci luni. Conform cadrelor medicale, Kraken se răspândeşte mult mai repede faţă de celelalte tulpini, dar este mai puţin periculoasă. Simptomele nu sunt cu mult diferite faţă de variantele anterioare, iar formele de boală cauzate de varianta Krake, sunt uşoare şi foarte uşoare.

Armele pe care le avem împotriva acestei noi tulpini rămân regulile elemntare de igienă pe care trebuie să le respectăm în continuare. În plus, e necesar să tratăm cât mai din timp simptomele de gripă sau răceală. Şi, desigur, purtarea măştii de protecţie rămâne esenţială în locurile aglomerate. 

Alexandru Rafila, despre Kraken: Important este dacă o astfel de variantă devine dominantă

Numărul infectărilor cu coronavirus este în creștere, dar cel mai important este dacă varianta Kraken va deveni dominantă, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

"Nu are niciun fel de importanță dacă sunt două sau sunt zece (cazuri de infectări cu tulpina Kraken - n.r.). Nu este relevant acest lucru. Important este dacă o astfel de variantă este dominantă într-un anumit moment și cel mai important lucru este dacă varianta care este dominată într-un anumit moment, fie că e BA4, BA5, fie că este XBB, produce îmbolnăviri printr-o transmisibilitate mai mare și cel mai important e dacă există mai multe spitalizări'', spune Alexandru Rafila.

El precizează că nu există date în prezent privind o gravitate mai mare a infecțiilor cu aceste tulpini noi. ''Numărul de cazuri e în creștere, dar nu avem elemente de îngrijorare apropos de capacitatea de spitalizare, inclusiv în zona de Terapie Intensivă'', încheie Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Totul despre Kraken, noua tulpină de coronavirus care a ajuns şi în România. Cine sunt primii doi români infectaţi